Close

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα ντομάτας και κολοκυθάκια

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα ντομάτας και κολοκυθάκια

Πεντανόστιμα μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα ντομάτας, πράσινα και κίτρινα κολοκυθάκια,γαρνιρισμένα με κόλιανδρο στο τηγάνι. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής
4 χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο, πάχους 2 εκ. περίπου (14o γρ. περίπου το ένα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό κολοκυθάκια πράσινα, κομμένα κάθετα στη μέση και μετά σε φέτες 1,5 εκ.
1/2 κιλό κολοκυθάκια κίτρινα, ή κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια όπως τα πράσινα
1 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
450 γρ. (2 γεμάτα φλ. περίπου) σάλτσα ντομάτας εμπορίου ή φτιάξτε σπιτική χωρίς τη προσθήκη βασιλικού (συνταγή εδώ)
1/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Αν προτιμήσετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σάλτσα ντομάτας (και όχι έτοιμη σε βάζο εμπορίου) ξεκινάτε με τη παρασκευή της σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Εν τω μεταξύ, πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια όπως προανεφέρεται και τα αφήνετε στην άκρη. Σκουπίζετε τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα) ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο, σε υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τις χοιρινές μπριζόλες για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις μεταφέρετε με τσιμπίδα σε πιατέλα.
Μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζετε και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον. Ρίχνετε και το ξύδι και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι “ξύστε” στη βάση του τηγανιού να βγάλετε τυχόν κολλημένα καφέ υπολείμματα του χοιρινού.
Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, ξαναβάζετε στο τηγάνι και τις σοταρισμένες μπριζόλες με τους ζωμούς του από τη πιατέλα και τις μισοσκεπάζετε με τη σάλτσα ντομάτας. Αν δεν έχει αρκετά υγρά η σάλτσα προσθέστε λίγο νερό.
Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ψηθούν καλά οι μπριζόλες, χωρίς όμως να χάσουν τους ζωμούς τους. Σερβίρετε τις μπριζόλες σας με τα κολοκυθάκια ζεστά και τα πασπαλίζετε με τον χοντροκομμένο κόλιανδρο. Ότι περισσέψει διατηρείτε στο ψυγείο, σε τάπερ, για 3 ημέρες.

Πηγή: sintayes.gr