Συνταγή για μπριζόλες χοιρινές λαιμού, σκέτο λουκούμι, με πατάτες στον φούρνο. Οι πιο μαλακές και μελωμένες χοιρινές μπριζόλες και το κόλπο για να σας βγαίνουν πάντα μαλακές. Λιώνουν στο πιρούνι και είναι το τέλειο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι και το μεσημεριανό όλης της οικογένειας.
- πατατες 4-5 μέτριες
- κρεμμυδι 1 λευκό σε φέτες
- μπριζόλα 1,5 κιλό περίπου
- ελαιολαδο 3 σφηνάκια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κουρκουμας 1/2 κουταλάκι του γλυκού περίπου
- λεμονι Χυμός από 2 μικρά
- μουσταρδα 4-5 κουταλιές της σούπας
- Καπνιστή πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού περίπου
- ρίγανη 2-3 τσιμπιές
- νερό 1 ποτήρι του νερού
Υλικά
Οι χοιρινές μπριζόλες λαιμού δεν λείπουν ποτέ από την κατάψυξη στο δικό μας το σπίτι. Τις τηγανίζουμε, τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο, πάντως σίγουρα τις τιμούμε δεόντως.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Σήμερα θα τις φτιάξουμε στον φούρνο, με πατάτες, ακολουθώντας την συνταγή που θα μοιραστούμε και μαζί σας και φυσικά όλα τα μυστικά για να μας βγουν μαλακές. Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν δεν ξέρεις να ψήνεις τις μπριζόλες στον φούρνο, πολλές φορές βγαίνουν στυφές και ξερές. Κι αν δεν έχει ζουμιά η μπριζόλα…εεε δεν την ευχαριστιέσαι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού στο φούρνο με το κόλπο για να βγουν μαλακές:
Εκτέλεση για τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού στο φούρνο με το κόλπο για να βγουν μαλακές
Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε από τα φλούδια τους και τις κόβουμε σε μικρά και χοντρά κομμάτια. Τις αραδιάζουμε σε μία γάστρα. Έπειτα παίρνουμε το λευκό ξερό κρεμμύδι, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε το κρεμμύδι στην ίδια γάστρα. Στο ίδιο ταψί προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες. Μαρινάρουμε τα τρία πρώτα υλικά μας με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, χυμό λεμονιού, μουστάρδα, καπνιστή πάπρικα και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Μπριζόλες χοιρινές με κουρκουμά
Προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και λίγο λιγότερο με το καπάκι της γάστρας, στις αντιστάσεις. Έπειτα βγάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, ανακατεύουμε μία φορά το φαγητό μας και ψήνουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
Tips για τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού στο φούρνο με το κόλπο για να βγουν μαλακές
Προσπαθήστε να μην βάλετε κανένα υλικό (πέρα από την μαρινάδα), το ένα πάνω στο άλλο για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα. Αν δεν γίνεται τότε ψήστε ξεχωριστά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή