Υπέροχος συνδυασμος γεύσεων!!! Δεν γινεται να αντισταθεις και να μην το δοκιμασεις!!!
Υλικα για το κρεας:
700γρ χοιρινό σε φέτες
1/2 κούπα λευκό καλο κρασι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
400ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, σαφραν
500 ml κρέμα γάλακτος
Δείτε επίσης: Σουφλέ με ψωμί του τοστ ιδανικό για παιδικό κολατσιό!!!
Εκτελεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και σωτάρουμε σε ελαιολαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασι. Προσθέτουμε το κουρκουμά και το σαφραν, Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας και στο ζουμί που έχει μεινει ρίχνουμε τη κρέμα γαλακτος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Με ελάχιστο κορν φλαουρ διαλυμένο σε κρύο νερό πήζουμε αν χρειαστεί.
Δείτε επίσης: Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στην κατσαρόλα
Νιοκι
Υλικα:
2 μεγάλες πατάτες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρησεις
1 αυγό
Εκτελεδη:
Σε νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες ξεφλουφιδμενες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις πολτοποιήτε με ένα πιρούνι.
Ζυγιζετε από τις πατάτες 250 γρ (και αν περισσέψει πατάτα φυλάξτε τη για άλλη φορα) και τα ανακατεύετε με το αλεύρι και το αυγό. Ζυμωστε μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα. Κόψτε τη ζύμη στα τέσσερα και δημιουργείστε λωρίδες τις οποίες θα κόψετε σε μικρά κομμάτια με μαχαιρι. Κάθε κομματάκι θα το περνάτε πάνω από την ανάποδη μεριά ενός πιρουνιου για να πετύχετε το σχέδιο. Μπορείτε απλά να τα βρασετε χωρίς σχέδιο όπως τα έχετε κόψει.
Βάζετε νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση τα βράζετε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.. .Τότε είναι έτοιμα. Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνετε μέσα τα νιοκι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!
Καλή επιτυχία!!
Η συνταγή είναι από την καταπληκτική ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. της κυρίας Elena Psillia