Υλικά
4-5 άτομα
1 1/2 κιλό σπάλα
100 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
200 γραμμάρια γραβιέρα σε μπαστουνάκια
700 γραμμάρια πατάτες
Υλικά για άλειμμα
50 γραμμάρια μουστάρδα
30 γραμμάρια κέτσαπ
100 ml ελαιόλαδο
ρίγανη
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Δείτε ακόμη: Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι -κονιάκ και πατάτες φούρνου
Οδηγίες
Μ’ ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κρέας και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.
Σ’ ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά του αλείμματος και με αυτά αλείφουμε το κρέας.
Φροντίζουμε να μη χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα, διότι θα τη χρειαστούμε και αργότερα.
Στο κέντρο του κρέατος απλώνουμε το μπέικον, το ζαμπόν και τη γραβιέρα.
Δείτε ακόμη: Χοιρινό με κουνουπίδι αυγολέμονο
Το τυλίγουμε με προσοχή, το περνάμε σε δίχτυ ή το δένουμε με σπάγκο και το αλείφουμε λίγο και εξωτερικά με το μείγμα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτο σχήμα.
Τις βάζουμε στη γάστρα, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα από το άλειμμα.
Βάζουμε στο κέντρο το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα περίπου.