Υπέροχη τάρτα σφολιάτας με μανιτάρια και αλλαντικά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 400 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε λεπτές φέτες και ψιλοκομμένη
- 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 80 ml λευκό κρασί
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 450 γρ. ένταμ, τριμμένο
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτα, αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι, σε αρκετά σημεία, για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
- Σε ένα βαθύ σκεύος, σοτάρουμε τη γαλοπούλα (φιλέτο και καπνιστή) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το πράσο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε ελαφρά για 1′- 2′.
- Προσθέτουμε κατόπιν την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Δένουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη γέμιση γαλοπούλας με τα αυγά και το τυρί και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο φύλλο σφολιάτας.
- Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 20′ – 25′.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει