Επαγγελματική συνταγή για Φωλιές Τυριού με συγκλονιστική γεύση. Αφράτες και πεντανόστιμες φωλίτσες τυριού με ξινή μυζήθρα, που θα σας μείνουν αξέχαστες. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης και το Live Kitchen θα μας παρουσιάσει μία επαγγελματική συνταγή για φωλίτσες τυριού.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ
- ξερή μαγιά 7-9 γρ
- μπέικιν πάουντερ 2 κτγ
- ζαχαρη 1 κτσ
- αλατι 2,5 κτγ
- γιαουρτι 200 γρ στραγγιστό
- βουτυρο 150 γρ λιωμένο
- νερό 180 γρ χλιαρό
Υλικά
Οι φωλιές τυριού είναι αφράτες είναι πεντανόστιμες και μπορείτε να τις επιλέξετε για το παιδικό party. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν. Επίσης, μπορείτε να τις παίρνετε μαζί για το κολατσιό στην δουλειά αφού είναι πολύ χορταστικές! Το συγκεκριμένο πιάτο, μπορεί να σταθεί αντάξιο και σαν ορεκτικό σε ένα γιορτινό τραπέζι!
Δείτε ακόμα Φωλίτσες με αφράτη ζύμη για το παιδικό party! Μπορείτε να βάλετε λουκάνικο, μπιφτέκι ή τυρί!
Είναι απλά υπέροχες και φυσικά μπορείτε να τις φτιάξετε πανεύκολα! Στο σημερινό άρθρο έχουμε και βίντεο με την αναλυτική συνταγή, έτσι ώστε η συνταγή να είναι ακόμη πιο κατανοητή για εσάς. Αυτές τις πεντανόστιμες φωλίτσες τυριού, τις έχουμε δοκιμάσει και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο σε χρόνο ρεκόρ. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ σπάμε την ξινή μυζήθρα μαζί με ένα μέτριο αυγό και στραγγιστό γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.
Το αφήνουμε στην άκρη και παίρνουμε ένα άλλο μπολ ρίχνοντας μέσα το χλιαρό νερό μαζί με το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την μαγιά και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το μπέικεν, την ζάχαρη και το μισό αλεύρι.
Έπειτα αφού γίνει χυλός ρίχνουμε και το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά. Αφού φουσκώσει η ζύμη την μετράμε σε μπαλάκια των 100 γρ. και τα βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Μόλις τα κάνουμε όλα τα πατάμε με τον πάτο από ένα ποτηράκι και τα κάνουμε σαν φωλίτσες. Έπειτα βάζουμε σε κάθε μια φωλίτσα την γέμιση που φτιάξαμε τα αλείφουμε με αυγό και 2 κτσ γάλα.
Μόλις τα αλείψουμε τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 C για 25-30 λεπτά. Μόλις ψηθούν οι φωλίτσες τυριού είναι έτοιμες τόσο νόστιμες αλλά και πανέμορφες οπτικά που θα ξετρελαθείτε!!! Καλή σας επιτυχία
Δείτε αναλυτ8ικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα