Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα
Ingredients
4 μπούτια κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ξύλο κανέλας
1 πακέτο χυλοπίτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλο. Τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν μαγειρευτούν καλά, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε στη συνέχεια ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, και πράσο. Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας, για να απελευθρώσει τα αρώματά του.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ένα ένα τα μπούτια στο σκεύος. Ανακατεύουμε για να λαδωθούν και να απορροφήσουν τη γεύση των λαχανικών. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ, και ένα ξυλάκι κανέλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό λαχανικών, τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό καλά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
Όταν δέσει η σάλτσα, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ξεχωριστό πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακοπεί ο βρασμός. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με χυλοπίτες ζεστό σε πιάτα.
Συνταγή από mamapeinao.gr
Δείτε επίσης Kοτόπουλο Κοκκινιστό με Δενρολίβανο και Κόλιανδρο
Τρίτη Μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντι
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ
Τετάρτη Κόκκινες φακές με πατάτα
Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 πακέτο κόκκινες φακές
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φακές με άφθονο νερό και τις αφήνουμε στο νερό μέχρι να καθαρίσουν. και στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
Μόλις μαραθεί λιγάκι, προσθέτουμε τις φακές και σοτάρουμε για πολύ λίγο και μετά ρίχνουμε το νερό (κατά προτίμηση βραστό). Ταυτόχρονα ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά με συχνό ανακάτεμα.
Στη διάρκεια του βρασίματος ελέγχετε αν χρειάζεται να ρίξετε και άλλο νερό.
Λίγο πριν βγάλουμε τη σούπα από τη φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και τη ρίγανη.
Περνάμε όλη τη σούπα από τον μύλο του πουρέ ή για πιο ευκολία από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε να πάρει μία ακόμα βράση ανακατεύοντας για να γίνει βελουτέ.
Με πληροφορίες από boro.gr
Δείτε επίσης Καταπληκτικές συνταγές με φασολάκια
Πέμπτη Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Για τα σουτζουκάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο ξηρό
4 φέτες ψωμί
1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό κύμινο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα
500 γρ. χυμό ντομάτας (1 κουτάκι)
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1/2 ξυλάκι κανέλας
1 φλιτζάνι καφέ κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Μουσκεύουμε το ψωμί στο κόκκινο κρασί. Το στραγγίζουμε καλά και βάζουμε σ’ ένα μπολ, στο οποίο προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, τον πελτέ αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη δάφνη, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Προσέχουμε η σάλτα να είναι καλά δεμένη.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Συνταγή από trips2taste.blogspot.com
Δείτε επίσης Μπιφτέκια σα φωλίτσες γεμιστα με πουρε και μανιτάρια αλα κρεμ
Παρασκευή Λαχανικά στο φούρνο
Δείτε τη συνταγή εδώ
Σάββατο Γεμιστά καλαμάρια με ρύζι και φέτα
Υλικά
Για 2-4 άτομα
150 ml ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη μπαχάρι
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
ελάχιστη κανέλα
100 ml λευκό κρασί
200 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φρέσκα καλαμάρια περίπου 300 γραμμάρια καθαρισμένα
4 μεσαία ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά κομματάκια
100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
30 γραμμάρια κουκουνάρια
20 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση
Τα πλοκάμια και τα πλαϊνά «φτερά» από τα καλαμάρια τα ψιλοκόβουμε για τη γέμιση. Στη συνέχεια μουλιάζουμε τις σταφίδες σε νερό.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια με αλάτι για να φύγει η αψάδα τους και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο αχνίζουμε τα κρεμμύδια με 1/2 φλιτζάνι νερό, έως ότου πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το μισό λάδι και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε έως ότου χρυσίσουν.
Σουρώνουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο σκεύος μαζί με τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, τα μπαχαρικά, το ρύζι και αλατοπίπερο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3 – 4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα, πιέζοντας ελαφρά ώστε να προχωρήσει μέχρι μέσα.
Τα γεμίζουμε κατά τα 3/4. Κλείνουμε τα καλαμάρια με μία οδοντογλυφίδα, που περνάμε κατά μήκος του ανοίγματος σε ζιγκ ζαγκ.
Κάνουμε μια μικρή τρύπα με τη μύτη ενός μαχαιριού στο πίσω μέρος του σώματός τους, για να μη σκάσουν στο μαγείρεμα.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι και νερό τόσο που να τα καλύπτει.
Τα σκεπάζουμε με πιάτο, κλείνουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Αν η σάλτσα βγει πολύ αραιή, αφού βγάλουμε τα καλαμάρια, τη βράζουμε μέχρι να δέσει.
Με πληροφορίες από sidagi.gr
Κυριακή Ρολάκια κοτόπουλο με μπέικον και πατάτες
Υλικά
6 φιλέτα κοτόπουλο
18 φέτες μπέικον
Μαϊντανό
Διάφορα τυριά
Διάφορα αλλαντικά
Πιπεριές πολύχρωμες
Οδονογλυφίδες
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 φλιτζανακι ελαιόλαδο
1 λεμόνι τον χυμό του
1 ποτήρι νερό
Πατάτες αρκετές να καλύψουμε τον πάτο από το σκεύος
Μπαχαρικά ότι μας αρέσει:
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φιλετάκια μας τα μπαχαρώνουμε
Τα ανοίγουμε σε ένα πιάτο και βάζουμε μέσα λίγο από τα τυριά μας, τα αλλαντικά, τις πιπεριές και λίγο μαϊντανό
Έπειτα τα κάνουμε ρολακια και από την μεριά που είναι ανοιχτά βάζουμε το μπέικον, εγω βάζω τρεις περίπου φέτες, να καλυφθεί και να μη βγει το κασέρι και καρφιτσώνω με οδοντογλυφίδα
Αραδιάζω στη γάστρα
Ετοιμάζουμε την σάλτσα με μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νεράκι μας και το ρίχνουμε, προσθέτουμε και λίγες πιπεριές για άρωμα και αν έχουμε δεντρολίβανο (δεν είχα αυτή τη στιγμή αλλά του πάει πολύ).
Το βάζουμε για κανένα 20λεπτό στο φούρνο και έπειτα προσθέτουμε τις πατατούλες μας
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας στους 180 βαθμούς
Το αποτέλεσμα νομίζω θα σας αρέσει
Με πληροφορίες από cookpad.com
Δείτε επίσης Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και τυρί στο φούρνο
Πίτα εβδομάδας κολοκυθοτυροπιτα χωρίς φύλλο με φανταστική κρούστα
Δείτε τη συνταγή ΕΔΏ
1ο Γλυκό εβδομάδας Προφιτερόλ με κρουασανάκια
Υλικά Συνταγής
1 συσκευασία κρουασάν βουτύρου
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4-5 κ.σ. ζάχαρη
500 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
κακάο για πασπάλισμα
ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Για την κρέμα σοκολάτας
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
1 μπαστούνι βανίλια
150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γραμ. κακάο άγλυκο
250- 400 γραμ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
180 γραμ. σοκολάτα πραλίνα ή γάλακτος
Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr
2ο Γλυκό εβδομάδας Ζουμερή καρυδόπιτα με κρέμα
Δείτε τη συνταγή ΕΔΏ
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»