Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δεύτερα Κοτόπουλο με μπάμιες, πατάτες και φέτα στον φούρνο
Υλικά
1 κοτόπουλο, σε κομμάτια
1 κιλό μπάμιες φρέσκες
4 πατάτες, σε μικρά κομμάτια
4-5 κομματάκια φέτα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
5 ντομάτες ώριμες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκο τριμμένο
Διαδικασία
Καθαρίζετε το κοτσάνι γύρω γύρω από τις μπάμιες και τις βουτάτε στο αλάτι. Τις τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί και τις καταβρέχετε με το ξίδι. Τις αφήνετε στον ήλιο για 1 ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Το βάζετε σε ταψί και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Αφού στραγγίξουν οι μπάμιες, τις σοτάρετε μαζί με τις πατάτες στο ελαιόλαδο που έχει μείνει από το κοτόπουλο.
Ετοιμάζετε μια σάλτσα: Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφού τις έχετε βάλει σε ζεστό νερό για 2 λεπτά, και μετά θα λιώνετε στο multi. Προσθέσετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέσετε το κρασί, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν η σάλτσα βράσει για 5 λεπτά τις ρίχνετε πάνω στις μπάμιες καθώς και τα κομμάτια φέτας. Κλείνετε το σκεύος με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 45 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι και ψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνταγή από olivemagazine.gr
Δείτε επίσης Chicken strips..!!!! Κροκετες κοτοπουλου με πατατες τηγανιτες!!
Τρίτη Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
Για το λαβράκι
800 γρ. λαβράκι φιλέτο
150 γρ. πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
20 γρ. χυμός λεμονιού
8 γρ. ξύσμα λεμονιού
140 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
8 γρ. μαϊντανός, φύλλο
40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. βούτυρο
25 γρ. κρασί λευκό
αλάτι
8 γρ. τσάιβς, κομμένο σε στικς
λίγο αλεύρι και νερό, ως κόλλα
Δείτε την εκτέλεση στο yiannislucacos.gr
Δείτε επίσης Κεφτεδάκια ψαριού!
Τετάρτη Φασολάκια λαδερά
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι,τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
4 ώριμες τομάτες,τριμμένες στον χονδρό τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 τού κουταλιού τής σούπας αλάτι
8 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Καθαρίζουμε γύρω – γύρω τα φασολάκια.
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελάχιστα.
Τέλος, ρίχνουμε τις τομάτες, το αλάτι , το πιπέρι,την ζάχαρη και τα φύλλα τού μαϊντανού.
Μόλις πάρουν βράση τα φασολάκια, χαμηλώνουμε και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.
Εάν χρειαστεί,προσθέτουμε λίγο νερό ενδιάμεσα.
Συνοδεύουμε τα φασολάκια με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.
Συνταγή από sidages.gr
Δείτε επίσης Καλοκαιρινό Νόστιμο Γιουβέτσι με αρακά και ντοματίνια
Πέμπτη Απολαυστικό χοιρινό με κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού και πορτοκάλι
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Παρασκευή Γίγαντες κρασάτοι με ντομάτα και δεντρολίβανο
Υλικά για 4-6 άτομα:
350 γρ. φασόλια γίγαντες
70 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
400 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, με το χυμό τους, χοντροκομμένα
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο και περασμένο από σήτα, να γίνει σκόνη)
1 κουτ. σούπας μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς. Την επομένη, τους στραγγίζουμε και τους ξεπλένουμε. Τους βάζουμε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα με 1½ λίτρο φρέσκο κρύο νερό, να πάρουν βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 – 6 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα με 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Στραγγίζουμε τους γίγαντες σε σουρωτήρι στερεωμένο σε μπολ, ώστε να κρατήσουμε το ζουμί τους, και τους αδειάζουμε σε γάστρα ή σε ένα μέτριο πυρέξ. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, τη σάλτσα ντομάτας, το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το ζωμό από τους γίγαντες, που έχουμε κρατήσει για να τους καλύψουμε, σκεπάζουμε το σκεύος είτε με το καπάκι του είτε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά, ώστε να υπάρχει αρκετή σάλτσα.
Μετά τη 1 ώρα ψησίματος, ξεσκεπάζουμε και αλατοπιπερώνουμε τους γίγαντες, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο το σκεύος για ακόμα 1/2 ώρα, έως ότου οι γίγαντες χυλώσουν. Τους βγάζουμε από το φούρνο, διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται, με αλάτι και πιπέρι και τους σερβίρουμε ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με ελιές και ψωμί.
Συνταγή από gastronomos.gr
Δείτε επίσης Ρεβύθια με πιπεριές φλωρίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια
Σάββατο Φανταστικό Σουφλεδάκι αλμυρό & γρήγορο!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Δείτε επίσης Φανταστικη ομελέτα φόρμας
Κυριακη Κοκκινιστό μοσχαράκι με πιλάφι
Υλικά
4 άτομα
750 γρ. μοσχάρι λάπα ή ελιά
1 ώριμη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτάκι ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κ.γ. πελτές
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
λευκό κρασί
μπαχαρικά (κανέλα, μπαχάρι, πάπρικα)
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας για να κάνουμε το μαγείρεμα μας πιο εύκολο.
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μεγάλες μπουκιές για να μαγειρευτεί πιο εύκολα και να μην μας λιώσει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Στο μούλτι βάζουμε την ντομάτα και το σκόρδο ώστε να φτιάξουμε μια σκορδάτη πάστα ντομάτας.
Όταν τελειώσουμε με αυτά, βάζουμε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στο μάτι, το πιο δυνατό, μαζί με μπόλικο ελαιόλαδο. Ταυτοχρόνως, αν υπάρχει βραστήρας στο σπίτι, βάζουμε νερό να βράσει για να μην σταματήσουμε τον βρασμό όταν πέσει το νερό στο φαγητό.
Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε ένα ένα τα κομμάτια μοσχαριού μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί στον ζωμό που έχει ήδη βγάλει το μοσχαράκι μας. Μόλις γυρίσουμε λίγο και το καρότο στην κατσαρόλα μας τότε ρίχνουμε μισό ποτηράκι λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Όταν πάρει μια καλή βράση στον ίδιο του τον ζωμό, ρίχνουμε την σκορδάτη σάλτσα που φτιάξαμε, την έτοιμη ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Ήρθε η ώρα για τα μπαχαρικά που θα νοστιμίσουν το φαγητό μας, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, πιπέρι, λίγη ζαχαρίτσα και την κανέλα. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο πάπρικα και μπαχάρι.
Ανακατεύουμε το φαγητό για να μαγειρευτεί η ντομάτα 2-3 λεπτά και μετά σκεπάζουμε το μοσχαράκι με καυτό νερό.
Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο, στο πιο δυνατό, για μισή ώρα. Δεν ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά λίγο και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ακόμα, ανάλογα με το μοσχάρι μας. Προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται αλλά καλύτερα να το αποφύγουμε.
Προς το τέλος και ενώ έχουμε δοκιμάσει το μοσχάρι που είναι σχεδόν έτοιμο, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας μέχρι να φτιάξουμε το πιλάφι.
Για το πιλάφι
Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο 2 κούπες ρύζι και ρίχνουμε 3 κούπες νερό (ή παραπάνω). Αφήνουμε να βράσει αφήνοντας το καπάκι στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας μέχρι να σωθεί το νερό.
Συνταγή από cookpad.com
Δείτε επίσης Γιουβέτσι κοκκινιστό με χοιρινές μπουκίτσες
Πίτα εβδομάδας Σπανακόπιτα με φέτα και φύλλο από ζύμη μαγιάς
ΥΛΙΚΑ
Για την πίτα
650 γρ. αλεύρι σκληρό
γέμιση
25 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. μαγιά νωπή
18 γρ. αλάτι
25 γρ. γιαούρτι
20 γρ. μέλι
300 γρ. νερό
Για τη γέμιση σπανάκι
1.000 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
130 γρ. ελαιόλαδο
260 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε φέτες
700 γρ. πράσο, σε φέτες
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
165 γρ. τυρί φέτα, σε μικρά κομμάτια
6 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
25 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
130 γρ. αυγά
10 γρ. αλάτι
Δείτε τη συνταγή στο yiannislucacos.gr
Δείτε επίσης Τυρόπιτα στριφτή !!!
1ο Γλυκό εβδομάδας Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου σε 10 λεπτά
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
2ο Γλυκό εβδομάδας Γλυκό-όνειρο: Ραβανί αλλιώς με sauce λευκής σοκολάτας και μπισκότα
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Δείτε επίσης Σοκολατένιο κέικ με oreo cookies!Απο τη ΣοφηΤσιωπου
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»