Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Τορτελίνια με γέμιση τυριών και κιμά στο φούρνο
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό τορτελίνια με γέμιση τυριών
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κοφτό κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο ή 3 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κ.γ. μαϊντανό αποξηραμένο ή 3 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη ή 1 ½ κ.γ. φρέσκια ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο ή 1 ½ κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο
1-2 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς ή μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι
1 κουτί (500 γρ.) ντοματάκια ολόκληρα σε κονσέρβα, πολτοποιημένα στο μούλτι
1 κουτί (250ml) ελαφρώς συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
240 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη ( περίπου 2 φλ. τσαγιού)
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα τορτελίνια σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό, 2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία για να μείνουν “αλ τέντε” και μετά το ψήσιμο στο φούρνο. Όταν είναι έτοιμα κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα και γίνει καφετί. Προσθέτετε το όλα τα μυρωδικά βότανα, τις νιφάδες ή το μπούκοβο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.
Προσθέτετε τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το συμπυκνωμένο χυμό, το πελτέ, τη ζάχαρη και 1/2 φλ. νερό, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και δέσει η σάλτσα.
Όταν θα είναι έτοιμος ο κιμάς με τη σάλτσα του αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα στραγγισμένα τορτελίνια. Ανακατεύετε να καλυφθούν τα τορτελίνια με το κιμά και τη σάλτσα του, προσθέτετε το 1 φλ. τσαγιού τριμμένης μοτσαρέλας και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Αν η σάλτσα κιμά είναι πολύ πηχτή και απαιτείται λίγο επιπλέον υγρό, για να ψηθεί καλά στο φούρνο, προσθέστε σταδιακά λίγο από νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω πασπαλίζετε την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα, προαιρετικά και λίγη τριμμένη φρυγανιά και τελειώνετε πασπαλίζοντας τη τριμμένη παρμεζάνα.
Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 λ. Στη συνέχεια το αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λ επιπλέον ή μέχρι να λιώσουν καλά και δημιουργηθούν “φυσαλίδες” στα τυριά επιφάνειας. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας και καλή σας όρεξη!
Συνταγή από sintayes.gr
Δείτε επίσης Μοσχαρακι στιφαδο στον φούρνο με κρεμμυδάκια!
Τρίτη Κοτοπουλο με μπάμιες
Υλικά
1 κοτόπουλο σε κομματια
1 κιλο μπαμιες
Χυμός ντοματας
3 κ.σουπας πελτε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκορδο
Ελαιολαδο
Αλάτι και πιπερι
1 πρέζα ζαχαρη
Ξυδι
Εκτέλεση
Βράζετε το κοτόπουλο στη χύτρα με 2-3 φύλλα δαφνης κ λίγο αλάτι…Δεν το βράζουμε πολύ 5 με 10 ‘ απ όταν ξεκινήσει να βραζει
Κρατάμε το ζωμο
Αφήνουμε 30′ τις μπάμιες να σταθούν στο τρυπητο με το ξυδι
Τις ξεπλένουμε κ αφήνουμε στραγγισουν
Σωταρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο κ προσθέτουμε τον χυμό τον πελτε αλάτι πιπέρι κ τη ζάχαρη επίσης 3 κ.σ από τον ζωμο
Αφήνουμε να πάρουν μια βραση
Στη συνέχεια τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μέση της γαστρας κ γύρω γύρω τις μπαμιες
Περιχύνουμε με την σάλτσα κ ψήνουμε στους 190° 1 ωρα με κλειστή γαστρα κ αλλά 30’ με ανοιχτη
Στο ενδιάμεσο αν χρειάζεται προσθέτουμε ζωμο
πηγη cookpad.com
Δείτε επίσης Ταλιατελες με σαλτσα λαχανικων
Τετάρτη Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι
Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι της φίλης Matia Alvanou. Μέλος της Ομάδας Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά
4 μελιτζάνες μεγάλες
2 φλυτζάνια πλιγούρι
4 φλυτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών
2 λουκάνικα καπνιστά (προαιρετικά)
Τυριά τριμμένα για από πάνω
Μέθοδος Βήμα – Βήμα
Βήμα 1
Κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες μας χωρίς να κόψουμε τα κοτσάνια τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να μαλακώσουν (να καούν και λιγάκι..νοστιμίζουν). Μέχρι να ψηθούν φτιάχνουμε το πλιγούρι ως εξής: Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να κοκκινίζει καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει το πλιγούρι μας προσθέτουμε τον κύβο το αλατοπίπερο και ότι άλλα μπαχαρικά σας αρέσουν. Μόλις πιεί το νερό σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό τηγάνι ψήνουμε τα λουκάνικα αν βάλουμε. Μόλις ετοιμαστούν οι μελιτζάνες με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ χωρίς τα σπόρια αν γίνεται. Ρίχνουμε στο πλιγούρι την ψίχα και τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομματάκια.
Βήμα 3
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δείτε επίσης Ντομάτες γεμιστές …Αλλιώς !
Γαύρος Με κουρκούτι
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Παρασκευή Ριζότο με γαρίδες
Συστατικά
5 φλ. (περίπου) καυτό ζωμό λαχανικών (σπιτικός ή φτιαγμένος με 1 κύβο),
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 ½ φλ. ρύζι για ριζότο,
1 γερή πρέζα ίνες ζαφοράς,
1/4 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
½ κιλό μικρές γαρίδες ξεφλουδισμένες,
1 φλ. μπιζέλια (κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα),
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Βήμα 1Ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα μπιζέλια.
Βήμα 2Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και παγάκια.
Βήμα 3Σουρώνετε τα μπιζέλια και τα ρίχνετε στη λεκάνη να κρυώσουν. Τα ξανασουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 4Ζεσταίνετε το λάδι σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 5Προσθέτετε το ρύζι, το ανακατεύετε για να πιάσει λάδι παντού και να ζεσταθεί και ανακατεύετε μέσα τη ζαφορά (αν θα βάλετε).
Βήμα 6Δυναμώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε μέσα το κρασί και το αφήνετε να απορροφηθεί.
Βήμα 7Όταν απορροφηθεί το κρασί, αρχίζετε να ρίχνετε μέσα τμηματικά το ζωμό με κουτάλα, μια κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 8Συνεχίζετε το βράσιμο, προσθέτοντας ζωμό (μπορεί να μην τον χρειαστείτε όλο), μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (όχι εντελώς, να το βρίσκει λίγο το δόντι) και ανακατεύετε μέσα τα μπιζέλια.
Βήμα 9Αφήνετε να ζεσταθούν και ύστερα, προσθέτετε τις γαρίδες και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
Βήμα 10Αφήνετε να ψηθούν για 3-4 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 11Σερβίρετε αμέσως το ριζότο.
Συνταγή από xrysessyntages.com
Δείτε επίσης Κοτόπουλο με πατάτες, ντομάτες και ελιές
Σάββατο Ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Κυριακή Υπέροχα Κολοκυθάκια με τραγανό κουρκούτι
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Πίτα Εβδομάδας Ντοματόπιτα
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
1ο Γλυκό εβδομάδας Φανταστικο παγωτό σαν μηλόπιτα
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
2ο Γλυκό εβδομάδας Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι
Υλικά για τη στρώση μπισκότου
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
800 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ κλασικό
4 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για την επικάλυψη
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
χυμό από ½ λεμόνι
image
Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε.
2) Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3) Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
4) Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.
5) Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).
6) Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ κλασικό και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
7) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.
8) Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.
9) Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.
10) Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.
11) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.
12) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.
13) Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.
Συνταγή από madameginger.com
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»