Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Παραδοσιακο ψαρι πλακι
Υλικά
-2 φέτες ψαριού (Γαλέος, Μπακαλιάρος, γάδος)
-2 ντομάτες κομμένες ροδέλες
-1 κρεμμύδι σε ροδέλες
-2-3 πατάτες ροδέλες
-1/2 ματσάκι μαιντανό
-1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-Αλάτι, πιπέρι, Λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες. Το ίδιο κάνουμε με το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι τις πατάτες, βάζουμε τις φέτες του ψαριού από πάνω στρώνουμε τις φέτες του κρεμμυδιού ψιλοκόβουμε το σκόρδο και επάνω τοποθετούμε τις ροδέλες της ντομάτας.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και πασπαλίζουμε. Ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι ,λίγο νεράκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να γκρατιναριστεί.
Συνταγή από angelascook.eu
Δείτε επίσης Θαλασσινά κεφτεδάκια
Τρίτη Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα λαδορίγανης
Υλικά για 4 – 6 άτομα:
1½ κιλό μπριζόλες, μοσχαρίσιες, κατά προτίμηση από κόντρα (ζητάμε από τον χασάπη να τις κόψει με το κόκαλο, σε πάχος περίπου 2 εκ. και μετά σε 3 κομμάτια την καθεμία)
Αρωματικό λάδι
120 ml ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή δεντρολίβανου (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια). Αν δεν βρούμε, χρησιμοποιούμε ξερά (1 κουτ. σούπας), με διαφορετικό φυσικά γευστικό αποτέλεσμα.
τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό
1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου και βιολογικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκος χυμός λεμόνι, κατά βούληση, για το σερβίρισμα
Διαδικασία:
Αρωματικό λάδι: Σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τη ρίγανη ή το δεντρολίβανο (αν βάλουμε φρέσκα) και το μαϊντανό για 10 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε τα μυρωδικά και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα μυρωδικά τα αρωματικά έλαιά τους, αλλά και για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι με το ελαιόλαδο και το ξύσμα και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτηράκι σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να απομακρύνουμε τυχόν κομμάτια.
Βάζουμε 4 – 5 κουτ. σούπας από το σουρωμένο αρωματικό λάδι σε ένα άλλο μικρό μπολ και το κρατάμε κατά μέρος. Βάζουμε τις μπριζόλες στο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστούν. Ιδανικά, τις μαρινάρουμε για περίπου 8 – 10 ώρες.
Μπριζόλες: Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και τη βάζουμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε μετρίως ψημένες και περίπου 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε καλοψημένες αλλά ζουμερές.
Αν χρειαστεί, τις ψήνουμε για λίγο ακόμη, κατεβάζοντας τη σχάρα μία σκάλα. Τις βγάζουμε σε πιατέλα, τις ραντίζουμε με το λάδι που κρατήσαμε και λεμόνι. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα, τζατζίκι (με αγγουράκι τουρσί) και ψωμί.
Συνταγή από kathimerini.gr
Δείτε επίσης Κανελόνια με κιμά και τυρί!!!
Τετάρτη Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες με τυριά
Υλικά συνταγής
1 κιλό κολοκυθάκια [10-12 κολοκυθάκια περίπου]
3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, χοντροκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
5 αβγά
400 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι – πιπέρι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στην χονδρή πλευρά του τρίφτη, τα στύβουμε όσο μπορούμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για να αποβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας συνεχώς μέχι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2-3΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
Συνταγή από sintayes.gr
Δείτε επίσης Φανταστικό μπριάμ ρολάτο!
Πέμπτη Φανταστική Χοιρινή τηγανιά με Βαλσάμικο
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Παρασκευή Αρακάς κοκκινιστός με πατάτες
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό αρακάς
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 πατάτες μέτριες
2 καρότα
3/4 φλιτζ. χυμός ντομάτας
αρκετός άνηθος
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες μικρού μεγέθους.
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδελίτσες.
Σε κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε.
Προσθέτετε τα καρότα και τις ψιλοκομμένες πατάτες. Ανακατεύετε και τα αφήνετε και αυτά να σοταριστούν.
Κατόπιν προσθέτετε τον αρακά, τον σοτάρετε για λίγο και περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
Ρίχνετε λίγη ζάχαρη και ζεστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον αρακά.
Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει το φαγητό με το λάδι του
Συνταγή από govastileto.gr
Δείτε επίσης Κλασικά μαμαδίστικα φασολάκια με πατατούλες
Σάββατο Μακαρόνια με κιμά
Υλικά
4 άτομα
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ σάλτσα ντομάτας (σαν πουμαρό)
2-3 γαρύφαλλα
1 κομμάτι κανέλα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
Εκτέλεση
42 Minutes
Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, φροντίζοντας να μην σβολιάσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα, τα γαρύφαλλα, την κανέλα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο
Και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το περισσότερο ζουμί (περίπου 40′).
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τυράκι.
Συνταγή από cookpad.com
Δείτε επίσης Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα
Κυριακή Ρολά κοτόπουλου με μπέικον και καρυ!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πίτα Εβδομάδας Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη
Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μπουκιές
1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. δυόσμο
4 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. Ρομπόλα (λευκό ξηρό κρασί Κεφαλονιάς)
1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. ρύζι καρολίνα
1 αυγό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
1 φλ. κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς τριμμένο
Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr
Δείτε επίσης Κασερόπιτα με γαλοπούλα καπνιστή !!!
1ο Γλυκό Εβδομάδας Τάρτα φρούτων
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
2ο Γλυκό Εβδομάδας Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers
Υλικά:
20-24 cream crackers (κριμ κράκερς)
125 ml (½ κούπα) γάλα
Για την κρέμα σοκολάτας:
(500 + 60) ml (2 + ¼ κούπες) γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
50gr βούτυρο
2 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού ή άρωμα βανίλιας ή ελάχιστη κανέλα
Για την επικάλυψη:
250 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 σωληνάκι βανίλια
Τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο αμυγδαλάκι ή μπισκότα σοκολάτας σε μικρά κομματάκια
Επί το έργον:
Βάζουμε τa 500 ml γάλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα να κάψουν μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το άρωμα που θα επιλέξουμε (ανακατεύουμε στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη).
Στο multi ή σε μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Αν τα χτυπήσουμε στο multi τα αδειάζουμε πάλι σε ευρύχωρο μπολ. Αδειάζουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα (μόλις αρχίσει να κοχλάζει) στο μείγμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα όπως κάνουμε στο αυγολέμονο. Όταν έχουμε αδειάσει αρκετό ή όλο το γάλα επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε έντονα όταν αρχίζει να πήζει για να μη σβολιάσει. Όταν πήξει αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ανακατεύουμε πότε πότε για να μη κάνει τσίπα.
Σε σκεύος που χωρά 10-12 μπισκότα, στρώνουμε μια στρώση cream crackers αφού τα μουσκέψουμε στο γάλα. Απλώνουμε πάνω τους τη σοκολατένια κρέμα και κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων (πάντα μουσκεμένων σε γάλα). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια σε σφικτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με ό,τι έχουμε επιλέξει και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Συνταγή από cretangastronomy.gr
Δείτε επίσης Αυτό το γλυκό ψυγείου θα το τρως όλο το καλοκαίρι
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»