Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά
Υλικά:
450 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
8-10 φρέσκα λευκά μανιτάρια, μεσαίου μεγέθους
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό με αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τη μελιτζάνα κατά μήκος και στη συνέχεια σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά και τα μανιτάρια σε φέτες και τα τοποθετούμε όλα μαζί με τη μελιτζάνα και τα κρεμμυδάκια στο ίδιο μπολ με τον αρακά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθούν και να μαγειρευτούν όλα, περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Συνταγή από athinorama.gr
Δείτε επίσης Νηστίσιμη συνταγή. Πέννες με καλαμπόκι και ντοματίνια
Τρίτη Πατάτες Γιαχνί
Υλικά
4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 ξυλάκια κανέλα
1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή κονκασέ
Αλάτι πιπέρι
2 κρεμμύδια κομμένα χοντρά
Ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένος μαιντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί. Προσθέτουμε ζεστό νεράκι να τα σκεπάσει και αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν βράση. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα ( αν επιλέξετε κονκασέ περάστε πρώτα από το μούλτι) και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μελώσουν οι πατάτες, περίπου 40-50 λεπτά.
Συνταγή από womanoclock.gr
Δείτε επίσης Κεφτεδάκια με αρακά στο ταψι
Τετάρτη-Μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
4 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κιλό ώριμες ντομάτες, τεμαχισμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 – 2 ΚΣ πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
1 κγ ζάχαρη
5 ΚΣ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κγ ρίγανη
80 γρ τυρί κασέρι, σε φέτες
30 γρ τυρί κασέρι, τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τις μελιτζάνες στη μέση και αφαιρώ λίγη ψίχα, να μείνει 1 εκ περιμετρικά.
Τις βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί, τις αλείφω με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω στις αντιστάσεις στους 220*C για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ζεσταίνω 1ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια, μόλις μαλακώσουν ρίχνω το σκόρδο και αφήνω για ένα λεπτό.
Προσθέτω την ντομάτα (αν βάλω και πελτέ τον διαλύω σ’ αυτή), την ψίχα από τις μελιτζάνες κομμένη καρέ (κυβάκια) και τη ζάχαρη.
Ραντίζω με 2 ΚΣ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζω με το καπάκι αφήνοντας το λίγο ανοιχτό για περίπου 20 – 25 λεπτά.
5 λεπτά πριν ετοιμαστούν προσθέτω τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Παίρνω το ταψί και απλώνω μια στρώση από τη γέμιση μαζί με 2 ΚΣ ελαιόλαδο και περίπου 180 ml νερό για να μην κολλήσει και καεί.
Τοποθετώ πάνω στη σειρά τις μελιτζάνες και στις μισές που θα κάνω νηστίσιμες τις γεμίζω με τη σάλτσα ντομάτας. Τις υπόλοιπες βάζω μια φέτα κασέρι, γεμίζω πάλι με τη σάλτσα κι από πάνω γαρνίρω με λίγο τριμμένο τυρί.
Βάζω στο φούρνο πάλι στους 220*C για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να έχουν μαλακώσει τελείως οι μελιτζάνες.
Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως με φρέσκο ψωμί και σάλτσα από το ταψί
Συνταγή από: paxxi
Δείτε επίσης Γίγαντες φούρνου για το νηστίσιμο τραπέζι
Πέμπτη Αρνί κλέφτικο
Συστατικά
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. βούτυρο (50 γρ. + 50 γρ.)
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. κανέλας
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 1/2 κιλό μπούτι αρνί μαζί με το κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com
Δείτε επίσης Μαμαδίστικο γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο
Παρασκευή Γαύρος Σαγανάκι
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Σάββατο Ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο και ντοματίνια
Υλικά
1 κ.σ. φυτικό λάδι
2 λουκάνικα βόεια, τεμαχισμένα
2 ½ φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα
2 κ.σ. πιπεριά καυτερή, λιωμένη
1 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο
¼ κ.γ. + ½ κ.γ.αλάτι
½ μοσχολέμονο, χυμός
¼ φλ. κόλιανδρο, φρέσκο
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
8 αβγά
4 κ.σ. γάλα
½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα
Δείτε την εκτέλεση στο dimitrisskarmoutsos.gr
Δείτε επίσης Λαχταριστά Σνίτσελ κοτόπουλο στον φούρνο !!!
Κυριακή Φιλέτο μοσχάρι με φανταστική σάλτσα πιπεριας
Δείτε περισσότερα με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ
Πίτα εβδομάδας νηστίσιμη κασερόπιτα!
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
1ο Γλυκό εβδομάδας Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη !!!
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
2ο Γλυκό εβδομάδας γλυκό ψυγείου Δούναβης
Συστατικά
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
6 αυγά
2 βάζα βύσσινο (680 γρ)
30 γρ κακάο
3 κουταλιές γάλα
Κρέμα
1 λίτρo γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
5 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο
Ζελέ
500 ml χυμό από το βύσσινο
100 γρ ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνη
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Στην μισή ζύμη βάζουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Σε φόρμα 28×20 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή ζύμη και από πάνω της την σκούρα.
Βάζουμε με την σειρά τα βύσσινα και τα πατάμε ελαφρώς να μπουν στην ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο).
Όταν το γλυκό κρυώσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για το πως να την φτιάξετε πατήστε εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/pasta-toska/
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
Βάζουμε να βράσουν την ζάχαρη και τον χυμό από τα βύσσινα.
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
Πάνω από την κρύα και σφιχτή κρέμα βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη απλώνουμε πάνω από το ζελέ.
Συνταγή από foodaholics.gr
Δείτε επίσης Γλυκό ψυγείου με φρέσκο κεράσι
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»