Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Γεμιστά με κιμά
Υλικά
6 ντομάτες ώριμες μεγάλες
3 πιπεριές
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
9 κουταλιές σούπας κιμά μοσχαρίσιο (300γρ) περίπου μια φορά κομμένο
9 κουταλιές σούπας ρύζι νυχάκι
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες (προαιρετικό)
Διαδικασία
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και αδειάζουμε το περιεχόμενο τους. Κρατάμε σε ένα σουρωτήρι το εσωτερικό από τις ντομάτες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί ή πυρέξ ή σε γάστρα ακόμη καλύτερα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στο χέρι (όχι στο μούλτι) Πλένουμε το μαϊντανό και τον κόβουμε. Κόβουμε επίσης τις μισές από τις ντομάτες (εσωτερικό) που έχουμε κρατήσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες με πολύ λίγο νερό και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι το μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές αφήνοντας ένα μικρό κενό γιατί το ρύζι θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
Βάζουμε τις πατάτες στα κενά ανάμεσα στις ντομάτες πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Περνάμε από το μούλτι τις υπόλοιπες ντομάτες (εσωτερικό) και τις προσθέτουμε στο ταψί Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 1 ώρα με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή με καπάκι. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε με τυρί φέτα και σπιτικό ψωμί.
Συνταγή από asproylas.gr
Δείτε επίσης Πεντανόστιμη Χοιρινή μπριζόλα με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
Τρίτη Κοτόπουλο με ρύζι στη κατσαρόλα
Υλικά συνταγής
6 μπούτια κοτόπουλου (μόνο το επάνω μέρος δηλ. το μπούτι ή μόνο τα πόδια ή συνδυασμός των 2)
1 φλ. τσαγιού ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες σε κυβάκια (1 πράσινη+1 κίτρινη ή πορτοκαλί)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό μπαστούνι σέλερι, ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (2 ½ + ½ χωριστά)
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ½ φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
φύλλα φρέσκου μαϊντανού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και το μεταφέρετε με τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές πασπαλισμένα με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Προσθέτετε το ρύζι, το ανακατεύετε, ρίχνετε τα 2 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα για να “βγάλετε” ότι έμεινε στη βάση της κατσαρόλας από το σοτάρισμα του κοτόπουλου και των λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λ.
Στη συνέχεια ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 20-30 λ ή μέχρι να βράσουν καλά το κοτόπουλο και το ρύζι. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε, όπως επίσης συμπληρώνετε, αν απαιτείται, σταδιακά και το υπόλοιπο ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο, προαιρετικά, με λίγα χοντροκομμένα φύλλα μαϊντανού.
Συνταγή από sintayes.gr
Δείτε επίσης Μοσχαράκι λεμονάτο φούρνου με πατάτες!!!
Τετάρτη Ρεβίθια με σέλινο και καρότο!!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Δείτε επίσης Κλασικά μαμαδίστικα φασολάκια με πατατούλες
Πέμπτη Λαβράκι ψητό στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά
ΥΛΙΚΑ:
1 Μεγάλο λαβράκι (περίπου 1 κιλό)
2 Κόκκινες πιπεριές
5 Μέτρια μανιτάρια
3 Πατάτες μέτριες
2 Κρεμμύδια
2 Σκελίδες σκόρδο
100 γρ. ανάμικτα λαχανικά (αρακάς, κουνουπίδι κ.λπ)
Μαιντανός
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι ή ζητάμε να μας το ετοιμάσει ο ιχθυοπώλης. Αλείφουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και εξωτερικά και στο εσωτερικό του και το αλατίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και βάζουμε το μισό στο εσωτερικό της κοιλιάς. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και βάζουμε λίγο στην κοιλιά μαζί με λίγη ρίγανη και προσθέτουμε πιπέρι. Κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Αν δεν έχουμε ανάμικτα λαχανικά (θα τα βρούμε σε σακουλάκια στα κατεψυγμένα στο σουπερμάρκετ) κόβουμε λίγα κομματάκια κουνουπίδι ή μπρόκολο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο σκόρδο, ελαφρά όλα τα λαχανικά εκτός από τις πατάτες.
Βάζουμε το ψάρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε γύρω του τα λαχανικά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, λίγο μαϊντανό και ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να πάρει χρώμα το ψάρι. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, πασπαλίζοντας άμα θέλουμε με λίγο μαϊντανό.
Συνταγή από cooking.sigmalive.com
Δείτε επίσης Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι
Παρασκευή Μπριάμ
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες μελιτζάνες (καθαρισμένες εξωτερικά ριγέ και στην συνέχεια κομμένες σε χονδρές ροδέλες τις οποίες έχουμε αφήσει σε αλατισμένο νερό για 60’ να ξεπικρίσουν), 4-5 κολοκυθάκια (πλυμένα και κομμένα σε χονδρές ροδέλες), 2 πατάτες (κομμένες σε ροδέλες), 2 κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές ροδέλες), 2 ντομάτες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες), 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά), 1,5 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό, 1 κοφτή κ.γλ. ζάχαρη, 1/2 φλ. (125 ml) ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Οδηγίες Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο pyrex τοποθετώ όλα τα λαχανικά σε στρώσεις (με τα κρεμμύδια να μπαίνουν πρώτα και τις ντομάτες να μπαίνουν τελευταίες), ενώ παράλληλα πασπαλίζω με τα καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, βασιλικός) και στο τέλος ρίχνω και το ελαιόλαδο. Μπριάμ με λαχανικά του καλοκαιριού.Προθερμαίνω τον φούρνο στους 210°C και σφραγίζω το pyrex με ένα αλουμινόχαρτο φυλακίζοντας αρχικά τους υδρατμούς για 1 ώρα (ωσότου ψηθούν τα λαχανικά). Στην συνέχεια αφαιρώ εντελώς το αλουμινόχαρτο και ψήνω για άλλη 1 ώρα στους 190°C, προκειμένου να πάρει χρώμα το φαγητό και να εξατμισθούν τα περίσσια υγρά. Αν παρ’ όλα αυτά το φαγητό παραστεγνώσει, προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα.
Όταν είναι έτοιμο, τ’ αφαιρώ από τον φούρνο και τ’ αφήνω να γίνει χλιαρό. Συνδυάζεται ωραιότατα με φρέσκο ψωμί και τυρί όπως φέτα, γραβιέρα, χαλούμι ή και με ελαφρύ τυρί τύπου cottage ή κατίκι. Το μπριάμ τρώγεται καλύτερα την ίδια μέρα λόγω της πατάτας που την επομένη δεν έχει την ίδια υφή.
Συνταγή από dailycious.gr
Δείτε επίσης Υγιεινές φακές λεμονάτες για μικρούς και μεγάλους!
Σάββατο Πένες στον φούρνο με κιμά και μανιτάρια
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Δείτε επίσης Μακαρόνια με λουκανικάκια… Τα μακαρόνια που λατρεύουν τα παιδιά
Κυριακή Μαμαδίστικο γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πίτα Εβδομάδας Εύκολη λουλουδένια τυρόπιτα
Δείτε τη συνταγή εδώ
Δείτε επίσης Κασερόπιτα με γαλοπούλα καπνιστή !!!
1ο Γλυκό Εβδομάδας Αφράτη παραδοσιακή Καρυδόπιτα
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
250 γρ Βούτυρο
250 γρ ζάχαρη
6 αβγά
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
400 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
200 γρ τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την φυλάτε στο ψυγείο.
Στο κάδο του μίξερ σας ρίχνετε το Βούτυρο ΧΩΡΙΟ τ. Κερκύρας και τη ζάχαρη. Τα κτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά.
Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μείγμα.
Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Δουλεύετε ακόμα για 2 λεπτά .
Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζετε εάν έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ψημένη ζύμη. Εάν βγει στεγνό η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
Όσο ψήνετε την καρυδόπιτα φτιάχνετε το σιρόπι.
Συνταγή από vimapoliti.gr
Δείτε επίσης Λαχταριστικό κέικ με πολυ λίγα υλικά!
2ο Γλυκό Εβδομάδας Αυτό το γλυκό ψυγείου έχει φανταστική γεύση! Είναι crunchy και φραουλένιο
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»