Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Μοσχαράκι γιαχνί
1 κιλό μοσχαράκι
1 κιλό πατάτες κομμένες
2-3 καρότα κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 1/2 ποτήρι σάλτσα ντομάτας ( κατά προτίμηση φρέσκια)
¾ του ποτηριού παρθένο ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
εκτέλεση:
Βράζουμε το μοσχάρι για μια ώρα και το σουρώνουμε κρατώντας το νερό. Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι και από τις 2 μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, μετά τις πατάτες και τα καρότα και τέλος τη σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε με δυνατές κινήσεις για να μην μας λιώσει το μοσχάρι. Ρίχνουμε το ζωμό από το μοσχάρι, αλάτι, ρίγανη,πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι
Τρίτη-Τσιπούρα στη λαδόκολλα με λαχανικά
Τσιπούρες
φρέσκα κρεμμύδια ή 2 κανονικά
σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
κολοκυθάκια
καρότα
μαϊντανό
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις τσιπούρες και βγάζουμε τα λέπια τους. Τις βάζουμε μέσα σε λαδόκολλα και για κάθε τσιπούρα θα βάλετε λίγο ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα,1 καρότο, 1 σκελίδα σκόρδο,1 κανονικό κρεμμύδι(όχι πολύ μεγάλο) ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μισό φλιτζανάκι του ελληνικού νερό αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη. Θα τις κλείσετε προσεκτικά και θα τις βάλετε στο φούρνο στον αέρα στους 200 για 35 περίπου λεπτά. Όταν την βγάλετε πασπαλίστε από πάνω τον μαϊντανό και καλή σας όρεξη!
Τετάρτη- Γιγαντες
1 κιλό γίγαντες
3 καρότα κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι μαιντανό
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια
500 γραμμάρια χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Από βραδύς θα βάλετε τους γίγαντες ένα μπολ με νερό για να φουσκώσουν. Το πρωί τους ξεπλένεται και τους βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τους ρίχνετε σε ένα ταψί και βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Προσθέστε νερό, τόσο όσο να καλύψει τους γίγαντες(διαφέρει σε κάθε ταψί η αναλογία) και βάλτε το στο φούρνο.
Αυτή η εκδοχή ήταν για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό εναλλακτικά μπορείτε να τσιγαρίσετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και να προσθέσετε όλα τα υλικά πρώτα σε ένα τηγάνι και μετά στο ταψί ακολουθώντας έπειτα την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω.
Το ψήνεται στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να σωθεί το πολύ νερό και να χυλώσει.
Πέμπτη- Μπιφτέκια μαζί με τη χωριάτικη στο φούρνο συνταγή εδώ!
Παρασκευή- Σπαγγέτι primavera συνταγή εδώ
Σαββάτο- Κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα και παρμεζάνα συνταγή εδώ
Εαν σας περισσέψει κοτόπουλο από το Σάββατο την Κυριακή κάντε αυτό
Κυριακή- Μπούτι αρνιού με μυρωδικά, πατάτες και κρεμμύδια συνταγή εδώ
Η πίτα της εβδομάδας-μηλόπιτα σε μπολ της Σόφης Τσιώπου
συνταγή εδώ
Τα γλυκά της εβδομάδας
Τούρτα oreo με δύο στρώσεις σοκολατένιο παντεσπάνι
Συνταγή εδώ
και Βραστός κορμός της Μαρία Μαρδά
Εαν θέλετε πατήστε και δείτε εδώ όλα τα μενού εβδομάδας!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή