Στην ομάδα μας συνταγές για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Οι δικές μας συνταγές και προτάσεις της εβδομάδας είναι:
Δευτέρα- Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο
zzcook.blogspot.gr
Υλικά χοιρινή σπάλα 2-3 κιλά
1 ,5 κιλό πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές μουστάρδα
2-3 λεμόνια το χυμό
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το κρέας και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και μπήγουμε τα σκόρδα εδώ και εκεί.
Στη γάστρα βάζουμε τις πατάτες κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα με όλα τα υλικά, τοποθετούμε και το κρέας πασπαλίζουμε με θυμάρι λεμόνι και λάδι και το σκεπάζουμε με το καπάκι τις γάστρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και 2 ώρες στους 160.
Αν θέλουμε 15 λεπτά στο τέλος βγάζουμε το καπάκι να ροδίσει το κρέας αν δεν πήρε το χρώμα που θέλουμε.
Τρίτη- Μπιφτέκια Ψαριού συνταγή εδώ
Τετάρτη-Ρεβίθια σούπα λεμονάτα
Υλικά:
1 kg ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι
κόκκινο και μαύρο πιπέρι
λεμόνι
ελαιόλαδο
Μουλιάζετε από βραδύς τα ρεβίθια. Την επόμενη το πρωί τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό το λαδάκι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Βάζετε κόκκινο και μαύρο πιπέρι και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν(περίπου 1 1/2 ώρα). Στο τέλος προσθέτετε αλάτι και λεμόνι. Προσοχή μην ρίξετε αλάτι και λεμόνι εξ αρχής γιατί θα σκληρύνουν και δεν θα βράζουν εκτός και αν τα βάλετε στη χύτρα που θα βάλετε όλα τα υλικά μαζί.
Μπορείτε αν θέλετε να μην βάλετε λεμόνι και να βάλετε 2 κουταλιές γεμάτες πελτέ ντομάτας και μια πιπεριά για μια διαφορετική πρόταση.
Και οι 2 συνταγές είναι εξίσου ωραίες!
Πέμπτη- Πικάντικο κοτόπουλο με πουρέ συνταγή εδώ
(αν θέλετε παραλείπετε την καυτερή πιπεριά)
Παρασκευή- Σπανακόρυζο φούρνου με σάλτσα φέτας συνταγή εδώ
Σάββατο- Σπιτικά fish sticks με τηγανιτές πατάτες συνταγή εδώ
Κυριακή- Καλαμαράκια τηγανιτά με ρύζι
Υλικά:
1 kg καλαμαράκια καθαρισμένα σε ροδέλες
μισή κούπα αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
2 κουταλιές της σούπα κορν φλαουερ
λάδι για τηγάνισμα
1 κούπα ρύζι κίτρινο
1/4 της κούπας καλαμπόκι
Εκτέλεση:
Αφού πλένουμε και καθαρίσουμε τα καλαμαράκια τα αφήνουμε στο τρυπητό για να στραγγίσουν καλά καλά. Μετά σε μια μικρή σακούλα βάζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια στη σακούλα και κουνάμε να αλευρωθούν όλα πολύ καλά. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και όταν τα βγάλουμε στραγγίζουμε το πολύ λάδι σε χαρτί κουζίνας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ (δείτε εδώ πως θα το αποφύγετε)
Για το ρύζι:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το καλαμπόκι για 1-2 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε λίγο και αυτό. Μετά ρίχνουμε 2 κούπες νερό κατά προτίμηση καυτό. ανακατεύουμε λίγο και χαμηλώνουμε το μάτι στο 7 μόλις πάρει βράση. Δεν ξανά ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο, δηλαδή μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μια από τις καλύτερες συνταγές για τηγανιτό καλαμαράκι που υπάρχει!
Η πίτα της εβδομάδας
Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι και διάφορα τυριά
Συνταγές για γλυκά της εβδομάδας
Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς
Συγκλονιστική black forest