Στην ομάδα μας συνταγές για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Οι δικές μας συνταγές και προτάσεις της εβδομάδας είναι:
Δευτέρα – Μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο
Υλικά
Μπριζόλες
Πατάτες
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες κομμένες στο ταψί. Περιχύνουμε με λάδι, χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι στο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του.
Ψήνουμε στους 180 για 60-75′.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15′.
taxidistisgeuseis.blogspot.gr
Τρίτη – Φιλέτο γλώσσας στη λαδόκολλα
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας (300 γρ. το καθένα περίπου)
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας
2. Παίρνουμε 4 κομμάτια λαδόκολλας (ή αντικολλητικού χαρτιού)- τόσο μεγάλα ώστε να χωράει ένα φιλέτο το καθένα- και τα διπλώνουμε έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα βαρκούλας. Δένουμε τις άκρες τους με λίγο σπάγκο που έχουμε μουλιάσει σε νερό. Τοποθετούμε σε κάθε “βαρκούλα” από 2 φέτες ντομάτα, δύο ροδέλες πιπεριάς και μία φέτα λεμονιού. Προσθέτουμε από πάνω ένα φιλέτο γλώσσας και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες, πιπεριές και λεμόνια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη, σκόρδο και αλατοπίπερο.
3. Τοποθετούμε τις “βαρκούλες” με τα φιλέτα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα μαζί με τη λαδόκολλα.
www.arttable.gr
Τετάρτη – Πατάτες γιαχνί
Υλικά
7-8 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
2/3 του κονκασέ ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 δαφνόφυλλο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες και τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε και αυτά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη(μπόλικη) και το δαφνόφυλλο. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο για να καλύψουμε τις πατάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει.
Πέμπτη – Συκώτι μοσχαρίσιο μαριναρισμένο στο γάλα Συνταγή εδώ
Παρασκευή – Σουπιές με σπανάκι
Υλικά
2 κιλά σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
16 σουπιές
4 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κούπες χυμό ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι. Το κόβω σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και δίχως μαχαίρι. Καθαρίζω καλά τις σουπιές και κόβω σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβω και το κρεμμυδάκι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρεμμυδάκι και τα δαφνόφυλλα. Ρίχνω τις σουπιές. Σβήνω με το κρασί και αφήνω για 10 λεπτά να βράσουν. Σιγά σιγά προσθέτω το σπανάκι. Ο όγκος του με τρομάζει, όμως ανακατεύοντας μαραίνεται. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Τέλος, τον χυμό ντομάτας και αφήνω να βράσουν για 15 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Απεχθάνομαι τον άνηθο και γι’ αυτό δεν τον αναφέρω. Αν σας αρέσει προσθέστε στο σερβίρισμα παρέα με φρεσκοτριμμένα χρωματιστά πιπέρια. Εγώ στο πιάτο ρίχνω έναν ολόκληρο κόκκο πιπεριού από κάθε χρώμα.
Αν δεν είστε σε δίαιτα ή νηστεία, συνοδεύστε μ’ ένα μανεστράκι καλά καλά βουτυρωμένο.
www.bostanistas.gr
Σαββάτο – Μοσχαράκι φρικασέ Συνταγή εδώ
Κυριακή – Μακαρόνια με κιμά
Τα γλυκά της εβδομάδας
Λαχταριστή καρυδόπιτα με κρεμα και γλάσο!
Αυθεντικό Τιραμισού!
Εάν νηστεύετε μπορείτε να δείτε εδώ συνταγές για όλες τις νηστίσιμες προτάσεις μας