Κάθε μπουκιά και κόλαση! Ο σεφ Μανώλης Συρίγος πλάθει τις δικές του κροκέτες με αρακά και μπέικον και τις σερβίρει στους λάτρεις του καλού φαγητού που αγαπούν τους πειραματισμούς.
Υλικά
500 γραμμ. πατάτες
100 γραμμ. μπέικον
100 γραμμ. αρακά κατεψυγμένο
5 φύλλα μέντα
1 κουταλιά αλεύρι
2 αβγά
100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
Δες και εδω:Πανευκολες Πατατοκροκετες φουρνου χαμογελαστες!Ιδανικες για παιδικο παρτυ
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κρύο νερό για περίπου 20 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις σπάμε με ένα πιρούνι. Παράλληλα, αφήνουμε τον αρακά να ξεπαγώσει.
Κόβουμε το μπέικον και την μέντα σε λεπτές λωρίδες. Μετά, ανακατεύουμε τις πατάτες, το μπέικον, τον αρακά, την μέντα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα πλάθουμε για να πάρουν σχήμα κυλινδρικό.
Αλευρώνουμε τις κροκέτες και τις περνάμε από τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και μετά τις περνάμε από το τρίμα φρυγανιάς.
Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίξουν.
Συνοδεύεται τέλεια με μαγιονέζα.
Δες και εδω Τραγανές πατατοκροκέτες με τυρί και μπέικον έτοιμες σε λίγα λεπτά!
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία