Για τον κιμά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τις κρέπες
2 κούπες αλεύρι
2½ κούπες γάλα φρέσκο
3 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Επιπλέον
100-150 γρ. κρέμα γάλακτος
τυρί γκούντα τριμμένο
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε), τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και το γάλα σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Θέλουμε να έχουμε ένα λείο χυλό.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όσο το μείγμα για τις κρέπες είναι στο ψυγείο, εμείς ετοιμάζουμε τον κιμά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι (όχι πολύ), το πιπέρι, τον πελτέ, λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε τον κιμά λίγα λεπτά να κρυώσει και Προσθέτουμε 100- 150 γρ. τυρί γκούντα και ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο.
Μόλις το βούτυρο ζεσταθεί, παίρνουμε με μια κουτάλα μείγμα για κρέπες και το ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού.
Το περιστρέφουμε γρήγορα για να απλωθεί το μείγμα και ψήνουμε την κρέπα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσει το μείγμα.
Γεμίζουμε κάθε κρέπα με κιμά και τις κάνουμε ρολάκια.
Τις τοποθετούμε κολλητά σε πυρέξ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25- 30′ περίπου στον αέρα…
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.