Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
20 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1/3 φλιτζανιού γάλα
Λίγο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο τυρί ρικότα
1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
75 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο
1 κολοκύθι κομμένο σε μακριές, λεπτές λωρίδες
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αυγά, το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Διπλώστε μέσα στη ζύμη τη ρικότα, το βασιλικό, το ζαμπόν και τα κολοκυθάκια και πλάστε μία λεπτή πίτα. Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μισό από το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίστε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Βάλτε στην άκρη. Ομοίως τηγανίστε και το υπόλοιπο μείγμα, ανανεώνοντας το λάδι.
Κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε.