Αγκινάρες γεμιστές
Ήρθε ο καιρός να καθαρίσουμε από τις τοξίνες το σώμα μας!
Η λαϊκή γέμισε με αγκινάρες και εγώ που τις λατρεύω είπα να σας δώσω τις δικές μου συνταγούλες!!!!
Υλικά
15 με 20 αγκινάρες
10 κγ ρύζι Καρολίνα
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μερικά φιλαράκια φρέσκο δυόσμο
3 καρότα το ένα τριμμένο και τα δυο σε ροδέλες για την γάστρα
2 πατάτες χοντροκομμένες
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
2 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1 κσ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
καθαρίζουμε τις αγκινάρες μας.
και τις αραδιάζουμε σε μια γάστρα.
Σε ενα τηγανάκι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τον άνηθο.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το ρύζι.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε για 3 λεπτάκια και Βγάζουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες μας.
Βάζουμε στην γάστρα τις πατάτες τα δυο καρότα σε ροδέλες και αν θέλετε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Από πάνω βάζουμε ακόμα λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τέλος βάζουμε και 2 ποτήρια νερό στην γάστρα μας και την βάζουμε σκεπασμένη στον φούρνο για 2 ώρες.
Λιώνουμε στον χυμό λεμονιού το κορν φλάουρ και περιχύνουμε τις αγκινάρες.
Αφήνουμε στον φούρνο ακόμα 15 λεπτά.
Είναι ένα από τα νοστιμότερα φαγητά που θα δοκιμάσετε με αγκινάρες.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Γιαγιά Μαίρη Εν δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες