Close

Φασολάκια φουρνιστά της Κατερίνας.Η διαφορετική εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!

Φασολάκια φουρνιστά της Κατερίνας.Η διαφορετική εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!
Τα φασολάκια είναι από τα αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού. Σε αυτή την εκδοχή θα γλύφεις τα δάχτυλά σου.Σου εγγυώμαι ότι θα τα λατρέψεις ακόμη περισσότερο! Δεν ξέρω τι μαγειρικός οίστρος με έχει πιάσει και αυτοσχεδιάζω συνεχώς. Έτσι και δω ξεκίνησα στην κατσαρόλα και κατέληξα στο ταψί.Τελικά πιστεύω ότι στον φούρνο τα γεύεσαι καλύτερα και πλέον θα τα καθιερώσω έτσι! 
Φασολάκια φουρνιστά της Κατερίνας.Η διαφορετική εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:
2 κιλά φασολάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 πατάτες καθαρισμένες
3 κολοκυθάκια μέτρια
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 ποτήρι μεγάλο φρεσκοτριμμένη ντομάτα
2 κουταλιές πελτέ που το διαλύουμε σε ένα κρασοπότηρο
1 ποτήρι λάδι
αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ζάχαρη.

Φασολάκια φουρνιστά της Κατερίνας.Η διαφορετική εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!

Εκτέλεση:
Βάζεις την κατσαρόλα στην κουζίνα και τσιγαρίζεις με το λάδι το κρεμμύδι.Ρίχνεις τα φασολάκια μέσα στην κατσαρόλα μαζί και το αλάτι. Μόλις τα δεις και μαλακώσουν ρίχνεις τον μαϊντανό,την ζάχαρη,το πιπέρι και την φρεσκοτριμμένη ντομάτα. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζεις και τα τοποθετείς στο ταψί σου χωρίς να έχεις βγάλει το ζουμί της κατσαρόλας. Στην συνέχεια στο ζουμί που ήδη υπάρχει στην κατσαρόλα σου βάζεις τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα καρότα.Τα αφήνεις 10 λεπτά να μαραθούν και αυτά και όλα μαζί τα τοποθετείς στο ταψί με τα φασολάκια.Τα βάζεις στον φούρνο στους 250 βαθμούς σε σκεπαστό ταψί για 45 λεπτά και ρίχνεις και 1 κρασοπότηρο νεράκι. Μετά τα 45 λεπτά ανοίγεις το καπάκι και τα αφήνεις ακόμη 15 λεπτά στο φούρνο και έχεις ρυθμίσει την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Φασολάκια φουρνιστά της Κατερίνας.Η διαφορετική εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!
Έτοιμα και νοστιμότατα!!!
Φασολάκια φουρνιστά της Κατερίνας.Η διαφορετική εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!

Αν δεν έχεις σκεπαστό ταψί μπορείς να βάλεις αλουμινόχαρτο.
Ζάχαρη βάζω σε όλα τα κοκκινιστά με φρεσκοτριμμένη ντομάτα γιατί σπάει την γεύση της ντομάτας και δίνει μια γλύκα στο φαγητό που του ταιριάζει.
Συμβουλή της μαμάς μου το αλάτι να το βάζω όταν τα αχνίζω για να μαλακώσουν πιο γρήγορα και να βγάλουν τα υγρά τους
Συνήθως μαγειρεύω με το “μάτι”…. από την μαμά μου το έχω πάρει αυτό. Οι δοσολογίες είναι δικές μου αλλά εσείς μπορείτε να τις μετατρέψετε ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.
Καλή επιτυχία!
Κατερίνα Βήττα
Αν σας αρέσει η συνταγή μου κάντε ένα share με το μαγικό κουμπάκι από κάτω γιατί τα όμορφα πρέπει να διαδίδονται !

Stay…tuned…Γραφτείτε
στη 
σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
για παιδια