Υλικά για 2 μερίδες
Φιλέτο κοτόπουλου με πιπερίες και σόγια σως
400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου φιλέτο
μισή πιπεριά κόκκινη
μισή πιπεριά κίτρινη
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κουταλίες σάλτσα σόγιας
1 ποτήρι κρασί (κόκκινο ή λευκό)
αλάτι / πιπέρι
ελαιόλαδο
Χρόνος
Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά
Μαγείρεμα : 1 ώρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φιλετάροντας το κοτόπουλο. Κατόπιν τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα βαθύ πιάτο περιχύνοντας τα με την σάλτσα σόγιας, το κρασί και μπόλικο πιπέρι ώστε να καλύπτονται πλήρως. Προσοχή: δεν αλατίζουμε το κρέας μας, αφού η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή. Σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ψυγείο να μανιραριστεί μέχρι να το τηγανίσουμε. Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές καί λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές από το τηγάνι και προθέτουμε λιγό ακόμα λάδι αν χρειάζεται και τηγανίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου. Όταν όλα τα φιλετάκια τηγανιστούν, τα προσθέτουμε όλα στο τηγάνι, μαζί με το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σβήνουμε με την μαρινάδα μας. Μόλις πάρει μια βράση η σαλτούλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει. Αν παραμένει αρκετά αραιή, μπορούμε να την δέσουμε με λίγο corn flour.
Σερβίρουμε είτε με ριζάκι ή με τορτίγιες….
Καλή μας όρεξη …
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι