Υλικά:
2 πατάτες μέτριες
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
300 γρ. ντιπ γιαουρτιού με άνιθο “Λένα”
100 γρ. σολωμό καπνιστό
1 κ.σ. άνιθο φρέσκο για διακόσμηση
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200β.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε (με τη φλούδα) σε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν.
Τις σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές, βγάζουμε τη φλούδα τους.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα γυάλινο μπωλ και με ένα πηρούνι ή με το εργαλείο πουρέ τις λιώνουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τα βάζουμε στις μαφινοθήκες.
Με ένα ποτηράκι σφηνάκι ή με το χέρι μας, πατάμε το κάθε μπαλάκι ώστε να σχηματίσουμε τις φωλιές.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε στο μούλτι τα 2/3 απο το σολωμό και αλέθουμε.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον αλεσμένο σολωμό και το ντιπ γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τις φωλιές απο τις μαφινοθήκες και τις γεμίζουμε με μία κουταλίτσα απο το ντιπ.
Διακοσμούμε με μικρές λωρίδες σολωμού απο αυτόν που κρατήσαμε στην άκρη και λίγο άνιθο.
Σερβίρουμε
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές