Close

Φρικασέ χοιρινό με σπανάκι, μαρούλι και πράσο

Φρικασέ χοιρινό με σπανάκι, μαρούλι και πράσο

Υλικά

1 κιλό χοιρινό
4 μαρούλια χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Δείτε ακόμη; Κοτόπουλο φρικασέ με μαρούλι

Αυγολέμονο:

2 αυγά
1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
χυμό από λεμόνια
500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού για σαλάτα

Δείτε ακόμη: Μοσχαράκι φρικασέ! Πεντανόστιμο πιάτο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρέας, το πράσο, τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση τα λαχανικά και φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα.

Δείτε ακόμη: 100+ ιδέες για μεσημεριανό: Σου λύνουν τα χέρια!

Βήμα 3

Αυγολέμονο:

Βήμα 4

Στο μούλτι ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό λεμονιών, το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.

Βήμα 5

Τέλος περιχύνουμε το κρέας με το αυγολέμονο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: igastronomia.com