Υλικά
μερίδες 3-4
3 φιλέτα γαλοπούλας
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι αλεσμένο στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο αλεσμένο μαζί με το κρεμμύδι
αλάτι πιπέρι
1ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
χυμό από ένα δύο λεμόνια
5 πατάτες μεγάλες κυδωνάτες κομμένες
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο,σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα φιλέτα σοτάρουμε όλα μαζί να δούμε να σκουρίνει ,όχι να καεί το κρεμμύδι ,αμέσως τα σβήνουμε με το κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε αλατοπίπερο και ζεστό νερό να σκεπάζει το φαγητό μας .Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου ,αν σωθεί το ζουμάκι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό .Συγχρόνως περνάμε τις καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες πατάτες από το τηγάνι να πάρουν χρώμα και τις προσθέτουμε μέσα στο φαγητό αφού προσθέσουμε όπως προανέφερα παρά πάνω λίγο ζεστό νεράκι .
Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και έχουμε αραιώσει την μία κουταλιά νισεστέ σε λίγο νεράκι σε μισό φλυτζανάκι του καφέ το ρίχνουμε μέσα και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε .
Έτοιμο το φαγάκι μας και με το νισεστέ αποκτά αυτομάτως μία βελούδινη υφή .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές