Καλό Πάσχα!
Η συκωταριά μας έγινε γαρδουμπάκια φέτος, ούτε καν κοκορέτσι, ψήθηκαν στη γάστρα στο φούρνο και έγιναν πεντανόστιμα!
Το κοκορέτσι θέλει βοηθό… τα γαρδουμπάκια τα έκανα μόνη… και για πρώτη φορά μια χαρά…
Ωραιότατος μεζές, μου άρεσαν περισσότερο από το κοκορέτσι…γιατί δεν ήτανε στεγνά, η σαλτσούλα τους θεσπέσια…. αν είχα βάλει πατατούλες, από μόνα τους ένα υπέροχο φαγητό!!!
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα εντεράκια μέσα κι έξω, κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια και τα συγκετρώνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα βάζο γυάλινο βάζουμε το λάδι, το χυμό, και τα μπαχαρικά με το σκόρδο και τα χτυπάμε ΄όπως στο σέικερ, το υγρό που θα προκύψει περιλούζουμε τη συκωταριά.
Περνάμε σε ξυλάκια εν αλάξ τα γλυκάδια και τα υπόλοιπα εντόσθια και με τα εντεράκια προσπαθούμε να τα κλείσουμε… όσο γίνετε!!!
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή γάστρα, βγάζουμε με προσοχή τα ξυλάκια.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό.
Ψήνουμε σκεπασμένα στους 200 βαθμούς στον αέρα 1 ώρα και 20 λεπτά ξεσκέπαστα να πάρουν χρώμα!!!
Καλή όρεξη!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανοιχτά σχολεία το Σαββατοκύριακο : Έντονες οι αντιδράσεις για το νέο μέτρο
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 13/01/25 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Μούχλα στα μαλλιά: Ο Λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά