Γιουβαρλάκια μαμαδίστικα και πολύ νόστιμα. Χωρίς αυγό για τα παιδάκια με αλλεργίες γίνεται πεντανόστιμη. Ιδανική σούπα για αρρώστειες και κρύες μέρες.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Θέλουμε μια μαλακή ζύμη , μαλακή ,για να μη γίνουν σκληρά.
Βάζω νεράκι στη κατσαρόλα να βράσει, προσθέτω λίγο λαδάκι και δύο κύβους λαχανικών και επίσης λίγο πελτέ γιατί θέλω να έχει λίγο χρώμα αφού δεν κάνω αυγολέμονο να κιτρινίσει το φαγητό…
Πλάθω τα γιουβαρλάκια,τα αλευρώνω με αλεύρι μισό λευκό και μισό καλαμποκίσιο (για να δέσει η σάλτσα μου αφού δεν τα αυγοκόβω)και επίσης ρίχνω μέσα στο νερό μια δυο πατατούλες μικρές που με το άμυλο τους δένουν επίσης το ζουμί.
Κανονικά μόλις είναι βρασμένα θέλουν ένα αυγό χτυπημένο με λίγο λεμόνι για να γίνει το κλασικό αυγολέμονο,αλλά εγώ το αφήνω ως έχει με ζουμάκι δεμένο.
Η συνταγή είναι της Κικη Τριλυρακη
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος