Γιουβαρλάκια μαμαδίστικα και πολύ νόστιμα. Χωρίς αυγό για τα παιδάκια με αλλεργίες γίνεται πεντανόστιμη. Ιδανική σούπα για αρρώστειες και κρύες μέρες.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Θέλουμε μια μαλακή ζύμη , μαλακή ,για να μη γίνουν σκληρά.
Βάζω νεράκι στη κατσαρόλα να βράσει, προσθέτω λίγο λαδάκι και δύο κύβους λαχανικών και επίσης λίγο πελτέ γιατί θέλω να έχει λίγο χρώμα αφού δεν κάνω αυγολέμονο να κιτρινίσει το φαγητό…
Πλάθω τα γιουβαρλάκια,τα αλευρώνω με αλεύρι μισό λευκό και μισό καλαμποκίσιο (για να δέσει η σάλτσα μου αφού δεν τα αυγοκόβω)και επίσης ρίχνω μέσα στο νερό μια δυο πατατούλες μικρές που με το άμυλο τους δένουν επίσης το ζουμί.
Κανονικά μόλις είναι βρασμένα θέλουν ένα αυγό χτυπημένο με λίγο λεμόνι για να γίνει το κλασικό αυγολέμονο,αλλά εγώ το αφήνω ως έχει με ζουμάκι δεμένο.
Η συνταγή είναι της Κικη Τριλυρακη
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές