Το γιουβέτσι είναι ένα από τα αγαπημένα μας, παραδοσιακά οικογενειακά φαγητά. Η σημερινή συνταγή είναι γιουβέτσι με χωριάτικο λουκάνικο, μπέικον γαλοπούλας, καρότο, κολοκυθάκια, ντοματίνια, μανιτάρια και κουρκουμά. Μια συνταγή πολύ νόστιμη που ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Ένα πιάτο εύκολο, πολύ γευστικό, με πλούσια αρώματα, που δύσκολα θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς.
- λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι
- μπεικον γαλοπούλας
- καρότο
- κρεμμυδι
- κολοκυθάκια
- μανιταρια
- πιπεριά
- ντοματίνια
- κρασι
- κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης
- αλατι
- πιπέρι
- κουρκουμας
- ελαιολαδο
- νερό ζεστό
Υλικά
Ο συνδυασμός από το χυλωμένο κριθαράκι με το χωριάτικο λουκάνικο και τα λαχανικά είναι ιδανικός για τις βροχερές και κρύες μέρες του χειμώνα. Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας.
Εκτέλεση
Σοτάρω το λουκάνικο, το μπέικον γαλοπούλας, το καρότο, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και σβήνω με κρασί. Ρίχνω το κριθαράκι, βρήκα ένα πολύ ωραίο με πιπεριά Φλωρίνης. Ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά, προσθέτω νεράκι ζεστό και ανακατεύω μέχρι να χυλώσει πριν το κλείσω πρόσθεσα λίγο ακόμα λαδάκι.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Δέσποινα Κουντουργιώτη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ