Υλικά
Για τα κεφτεδάκια :
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2 αυγά
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
2 κ.γ. Ρίγανη ξερή
Για την γέμιση:
Φέτα σε κομματάκια
Για το γιουβέτσι :
1,5 κούπα κριθαράκι μέτριο
3-4 κούπες νερό
1 κύβο λαχανικών ή ζυμαρικών
1 κουτί Κον κασέ
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Πάπρικα
Δείτε επίσης: Μπάμιες με κοτόπουλο στη γάστρα !!!!
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί και τα αφήνουμε για μισή με μια ώρα στο ψυγείο…
Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα γεμίζουμε με ένα κομματάκι φέτα.
Τα περνάμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη…..
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το κον κασέ, την πάπρικα, το νερό και τον κύβο.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τοποθετούμε από πάνω τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 30′ μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι και να ψηθούν τα κεφτεδάκια.
Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε ζεστό νερό.
Συνταγή από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.