Close

Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές

Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές

Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές

Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. κοτόπουλο
2 αυγά
4 κ.σ. κόρν φλάουρ
1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 καρότο σε ροδέλες
2 πιπεριές κοκκινες σε κομμάτια
1 πιπεριά »κέρατο» σε κομμάτια
2 φλιτζάνια ανανά χοντροκιμμένο(αν είναι κονσέρβα καλά ξεπλυμένο)
1 κρεμύδι σε φέτες

Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. μηλόξυδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1\2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού

Πώς το κάνουμε:
Για τη σάλτσα, σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα υλικά της σάλτσας διαλύοντας το κορν φλάουρ σε 2κ.σ.νερό. Αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη.
Για το κοτόπουλο, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους των 3εκ. Τους περνάμε πρώτα από το αυγό και μετά από το κόρν φλάουρ. Τους τινάζουμε ελαφρώς.
Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο και αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 3-4 δόσεις ώσπου να ροδίσουν όλα ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πετάμε το λάδι απο το τηγάνι και το σκουπίζουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε τη σάλτσα,ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.
ΕΤΟΙΜΑ!Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.