Close
Ιδέα για το Γιορτινό τραπέζι:Χοιρινό καρέ με ρόδι

Ιδέα για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι:Χοιρινό καρέ με ρόδι

Ζηταμε απο τον κρεοπωλη μας να μας δωσει οσα ατομα ειμαστε και κατι παραπανω μπριζολες χοιρινες χωρις να τις κοψει! Κοβουμε λιγο μονο το κοκκαλο για μας διευκολυνει στο σερβιρισμα!

Τις πλενουμε καλα και κανουμε την αλμη !
ΓΙΑ 2 ΚΙΛΑ ΑΛΜΗ
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά νερό
110 γρ. αλάτι
75 γρ. μέλι
40 γρ. μαϊντανό
10 γρ. δεντρολίβανο
25 γρ. θυμάρι φρέσκο
20 γρ. σκόρδο
15 γρ. πιπέρι σε κόκκους
2 φύλλα δάφνη
Για το χοιρινό καρέ
1 κιλό χοιρινό καρέ, με κόκαλο
1 κιλό άλμη
ελαιόλαδο
Τα βραζουμε ολα μαζι για μιση ωρα !Σουρωνουμε ,και αφου κρυωσει η αλμη μας ,βαζουμε την αλμη σε ενα μεγαλο ταπερ με το καρε μας για 24 ωρες!
Βγαζουμε το καρε απο την αλμη και το σκουπιζουμε καλα για να το αλειψουμε με τη σαλτσα που θα κανουμε!

Για τη σαλτσα
10 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4. σκόρδα σε σκελίδες
150 γρ. κρασί λευκό
200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
60 γρ. μέλι
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
40 γρ. μουστάρδα με κόκκους
θυμάρι φρέσκο
δενδρολίβανο φρέσκο
αλάτι
Τα βαζουμε ολα στο μπλεντερ να γινουν αλοιφη!
Αλειφουμε με το μειγμα μας ολο το καρε και ενδιαμεσα που εχουμε κοψει !
Το τοποθετουμε στη σχαρα του φουρνου μας και απο κατω βαζουμε ενα ταψι με νερο!
Οσο ψηνεται το καρε μας τρεχουν ολα τα ζουμια στο ταψι μεσα!
Ψηνουμε στους 200β για μια ωρα για να παρει χρωμα και στους 140 για να γινει λουκουμακι απο μεσα για 2 ωρες!
Αφου ψηθει αδειαζουμε το ταψι με τα ζουμακια σε μια κατσαρολα και με μια κουταλα παιρνουμε ολο το λοιπος απο επανω και το πεταμε!
Το ζουμι που θα μεινει το δενουμε με κορν φλαουρ για να κανουμε τη σαλτσα μας την οποια θα περιχυσουμε στο χοιρινο καρε μας στο σερβιρισμα!
Εκτος απο τη σαλτσα μας γαρνιρουμε και με λιγα ροδια!

Από την αγαπημένη μου Σοφία Καρα!