Υλικά
1 κονσέρβα καλαμαράκια (χρησιμοποιώ ή FLOKOS ή PORTOLA), είναι η ιδανική ποσότητα για τρεις ή και τέσσερις μερίδες, συντηρημένα μέσα σε νερό. Μπορείτε να τα έχετε πάντα στο ντουλάπι σας. Είναι μικρά, τρυφερά και ιδανικά για πολλές συνταγές.
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 φλ. νερό
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Με το χέρι μας σπάμε τα καλαμαράκια στη μέση και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη που έχουν μέσα σαν σπονδυλική στήλη. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με πιλάφι.
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη
Ειδήσεις σήμερα
- Σοβαρο Τροχαίο ατύχημα είχε ο γιος της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη
- Η Γη της Ελιάς: Ο Ισίδωρος ζει – Γιατί εξαφανίστηκε
- Δίκη Πισπιρίγκου: “Βόμβες” του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα για την Αγγελική Τσιόλα
- Μουρτζούκου για τους θανατους των πέντε παιδιών: «Μου έχουν ρίξει κατάρα»
- Grand Hotel : Ο Ρήγας είναι δίγαμός- Η Αλίκη το μαθαίνει και προσπαθεί να ακυρώσει το γάμο