Υλικά
1 κονσέρβα καλαμαράκια (χρησιμοποιώ ή FLOKOS ή PORTOLA), είναι η ιδανική ποσότητα για τρεις ή και τέσσερις μερίδες, συντηρημένα μέσα σε νερό. Μπορείτε να τα έχετε πάντα στο ντουλάπι σας. Είναι μικρά, τρυφερά και ιδανικά για πολλές συνταγές.
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 φλ. νερό
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Με το χέρι μας σπάμε τα καλαμαράκια στη μέση και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη που έχουν μέσα σαν σπονδυλική στήλη. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με πιλάφι.
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15