Close

Κανελόνια φόρμας γεμιστά με λαχανικά

Κανελόνια φόρμας γεμιστά με λαχανικά

Κανελόνια φόρμας
Υλικά
2 πακέτα κανελόνια
1 μελιτζάνα φλάσκα σε κύβους
2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
250 γραμ μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γραμ φέτα
2 καρότα τριμμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και σταδιακά τα υπόλοιπα λαχανικά.
Όταν είναι αρκετά μαραμένα ρίχνουμε λίγο νεράκι να βράσουν για Λίγα λεπτά σβήνουμε και βγάζουμε από την φωτιά να κρυώσουν.
Βράζουμε για μερικά λεπτά σε αλατισμένο νερό τα κανελόνια τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν.
Ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

υλικά
1 λίτρο γάλα
1 κρέμα γάλακτος 330 ml
6 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι
4 αβγά μόνο τους κρόκους
1 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλατι
εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε ελαφρώς να μην υπάρχει η μυρωδιά απ το αλεύρι.
Συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα,
Το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τυρί το αλατι και το μοσχοκάρυδο όλα αυτά τα ανακατεύουμε ελαφριά!!!
Αν θέλετε να γυαλίζει η κρέμα σας μπορείτε να ρίξετε από πάνω μερικά μικρά κυβακια βούτυρο! καλή επιτυχία!
Φτιάχνουμε ένα φύλλο για πίτα η’ αν θέλουμε στρώνουμε λαδόκολλα στην φόρμα.
Ρίχνουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο της φόρμας για να κολλάνε τα κανελόνια όρθια αφού πρώτα τα κόψουμε στο ύψος της φόρμας.
Επίσης στο τηγάνι που έχουμε την γέμιση ρίχνουμε δυο κουταλιές μπεσαμέλ και την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια και τα ακουμπάμε διπλά διπλά στην φόρμα.
Τα κομματάκια που μας περίσσεψαν τα βάζουμε στο κέντρο της φόρμας ρίχνοντας από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζοντας με μπεσαμέλ.
Με μια σακούλα κορνε βάζουμε μπεσαμέλ σε όλα τα κανελόνια.
πασπαλιζουμε από πάνω με κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 160 μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

κανελονια κανελονια1

κανελονια φορμασ

 

 

κανελονια2 

 

Από την αγαπημένη μου Γιαγιά Μαίρη εν δράση που θα τη βρείτε στη σελιδα της στο facebook πατώντας εδώ