Ο κιμάς το αγαπημένο υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Ελληνική κουζίνα. Κιμάς μοσχαρίσιος ως επί το πλείστον, αλλά και ανάμεικτος με χοιρινό κιμά ή και πρόβειο μεταμορφώνεται και μαζί και με άλλα συστατικά και μπαχαρικά μας δίνει χιλιάδες θελκτικά και αξιοζήλευτα πιάτα.
Από τα πιο απλά κεφτεδάκια ……μέχρι τον πιο φανταστικό μουσακά , το αγαπημένο παστίτσιο, τους χειμωνιάτικους λαχανοντολμάδες και το πιο αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων …… όταν ο κιμάς πέφτει πάνω στα μακαρόνια μας.
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΑΤΟ… ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ…..ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμά , 400 γρ, κιμά χοιρινός, 5-6 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον ,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά οξύμελο, 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 6-7 μικρά ντοματίνια ψιλοκομμένα, μια πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη,
1- 2 αυγά , 100 γρ, ρεγγάτο τριμμένο , 100 ml λευκό ξηρό κρασί, (ένα κρασί καλής ποιότητας… εγώ χρησιμοποιώ μοσχοφίλερο) 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανη αλάτι . πιπέρι,
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τους δυο κιμάδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το οξύμελο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι ,το σκόρδο, την πιπεριά, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά . Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ
Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ με το μείγμα των δύο κιμάδων από το ψυγείο. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις φέτες το μπαγιάτικο ψωμί και ρίχνουμε πάνω τους το κρασί.. Τις στύβουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κιμάδες. Ρίχνουμε και το κρασί που έμεινε στο μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγγάτο, το μπέικον τα αυγά ,τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Στρώνουμε λαδόκολα ή αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα
Καθαρίζουμε 3- 4 μέτριες πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες . Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάμεσα από τους κεφτέδες. Στην άκρη της λαμαρίνας βάζουμε και 2 -3 πιπεριές κέρατο.
Ψήνουμε στους 220ο αέρα και γκρίλ για 45 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Από τη φίλη του daddy-cool Marianna Karas που θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook Μαγειρεύοντας με την marianna
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα