Το φαγητό μας σήμερα είναι σκέτη κόλαση. Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, φέτα και κίτρινο λιωμένο τυρί. Αυτά τα κεφτεδακια είναι ελαφριά και πιο εύκολα, απ την κλασική συνταγή για κοκκινιστούς κεφτέδες, μιας και δεν τα τηγανίζουμε αλλά τα ψήνουμε στον φούρνο.
Πριν μπείτε στην κουζίνα για να τα φτιάξετε, κάντε τα πρώτα εικόνα. Αφράτα κεφτεδάκια μέσα σε χυλωμένη σάλτσα ντομάτας, με φέτα και από πάνω λιωμένο, κίτρινο τυρί. Αφού κάνατε αυτή την εικόνα στο μυαλό σας τώρα θα μαγειρέψετε με άλλη όρεξη!
Αυτό το υπέροχο φαγητό είναι ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για να ξετρελάνετε την οικογένεια και τους φίλους σας στο Κυριακάτικο τραπέζι. Επίσης είναι ένα φαγητό που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Η συνταγή αυτή συνδυάζεται τέλεια με ρύζι, πουρέ, μακαρόνια και φυσικά τηγανιτές πατάτες. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που έχω φτιάξει, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Εκτέλεση
Για τους κεφτέδες:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μαζί, όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στην συνέχεια πλάθουμε το κεφτεδάκια μας, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ροδίζουμε στο γκριλ.
Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και τις τριμμένες ντομάτες. Μετά βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα, λίγο κρασί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις ροδίσουν οι κεφτέδες τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι δέσει η σάλτσα και να μείνουν με το λάδι τους.
Τέλος προσθέτουμε την φέτα σε κύβους και τους καλύπτουμε με κίτρινο τυρί τριμμένο. Τους βράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Reggina Filippou