Close

Κεφτεδάκια της γιαγιάς με άγριο ρύζι

Κεφτεδάκια της γιαγιάς με άγριο ρύζι

Σήμερα ένα αγαπημένο φαγητό μικρών-μεγάλων!Μην μου πείτε ότι από την φωτογραφία και μόνο δεν σας τρέχουν τα σάλια;😊😍‪#‎CrazyMOMS‬

Κεφτεδάκια της γιαγιάς με άγριο ρύζι

Συστατικά
για τους κεφτέδες
* 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 2 χοντρές φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες
* 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 1 αυγό
* αλάτι-πιπέρι
* 1/2κ.γλυκού δυόσμο
* Στην μύτη από κ.γλυκού κανέλα
* 1/2κ.γλυκού κύμινο
για τη σάλτσα ντομάτας
* 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
* 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1 κιλό φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες ή ένα κουτί ντοματάκια πολτοποιημένα
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
* 1κ.γλυκού ρίγανη
* 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
* 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
* αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας καλά για τον κιμά.Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα μας για 3-4 ώρες ή λιγότερο αν δεν έχετε χρόνο.
Βγάζουμε τον κιμά και πλάθουμε τις γνωστές μέτριου μεγέθους μπαλίτσες. Τις βάζουμε σε μια λαδόκολλα με ελάχιστες σταγόνες λαδάκι έξτρα από πάνω και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από την μία πλευρά μας και μετά τις γυρνάμε απ την άλλη μεριά.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και αργότερα το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μπαχαρικά μας.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από την φωτιά 5-6 λεπτά ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας μέσα στην σχεδόν έτοιμη σαλτσούλα μας.
Σερβίρουμε με άγριο ρύζι όπως εγώ ή με ό,τι θέλουμε!

Καλές βουτιές!

Την crazy mom θα τη βρείτε στη σελίδα της στο facebook πατώντας εδώ