Στην ελληνική κουζίνα τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού υπάρχουν σε αφθονία σε κήπους και μανάβικα! Μπορούν λοιπόν να γίνουν και κεφτέδες! Όλα τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κεφτέδες, αρκεί να συνδυαστούν κατάλληλα. Είναι πολύ καλή ιδέα για να φάνε τα παιδάκια σας λαχανικά, μπορούν να γίνουν ωραιότατα burgers ή ορεκτικό για το καλοκαιρινό σας τραπέζι.
Υλικά:
2 κολοκυθάκια
2 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη χειρός.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Αν τα τηγανίσουμε την ίδια μέρα, προσθέτουμε τόσο αλεύρι, ώστε να πάρουμε ένα μείγμα που να στέκεται στο κουτάλι μας. Αν τα τηγανίσουμε την επόμενη μέρα, φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο και προσθέτουμε πάλι όσο αλεύρι χρειάζεται, πριν τα βάλουμε στη φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι. Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια