Κόκορας με ρεβίθια στην γάστρα ένα φαγητό που θυμίζει τα παιδικά μας χρονιά στο Κυριακάτικο τραπέζι της γιαγιάς. Ένα εύκολο, απλό, γεμάτο αρώματα, με πλούσια γεύση και μελωμένη σάλτσα πιάτο που αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει, φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία θα το αγαπήσουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι. Στην σημερινή συνταγή το συνοδεύουμε με υπεροχή πράσινη σαλάτα με μουστάρδα και μέλι.
Εκτέλεση
Είχα μισό κόκορα τον έκοψα κομμάτια, είχα μουλιάσει από το βράδυ σε νερό και μισό κιλό ρεβίθια.
Έβαλα στην γάστρα τα κομμάτια από τον κόκορα, τα ρεβίθια, ένα καρότο σε κομμάτια, δυο κομμένα κρεμμύδια και δυο μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Αλατοπιπέρωσα, έριξα ελαιόλαδο, τα σκέπασα με νερό και έψησα στους 250 βαθμούς για μια ώρα. Μέτα άνοιξα το καπάκι, έριξα λίγο πελτέ και τα άφησα να ψηθούν μέχρι να μείνει λίγο ζουμάκι.
Για την σαλάτα
Έπλυνα τα λαχανικά, τα έκοψα σε ένα μπολ και έριξα, αλάτι, λίγο σκόνη σκόρδου και μετά χτύπησα το μελί με το ελαιόλαδο και την μουστάρδα τα έριξα από πάνω και ανακάτεψα.
Καλή όρεξη σε όλους!
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food