Σε αυτή την εύκολη συνταγή σας δίνουμε την καλύτερη εκδοχή για το πιο νόστιμο χοιρινό, κοντοσούβλι που φάγατε ποτέ, στο φούρνο .Με ζουμερό μαριναρισμένο χοιρινό κρέας και με μελωμένες πατατούλες πεντανόστιμες. Απλά δοκιμάστε το!
Εκτέλεση συνταγής
Για τη μαρινάδα:
Τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας (δηλ.: 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη, ½ πράσινη πιπεριά, ½ κρεμμύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,μαυροδάφνη ) και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Για το κοντοσούβλι:
Κόβετε το κρέας σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με 1 πρέζα ρίγανη. Τα ανακατεύετε προσθέτετε και το μείγμα μαρινάδας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν καλά με τη μαρινάδα απ” όλες τις πλευρές. Σκεπάζετε το μπολ με αλουμινόχαρτο και βάζετε το μπολ στο ψυγείο όλο το βράδυ για να μαριναριστεί το κρέας για το κοντοσούβλι
Παίρνετε 4 μέτρια μεγάλα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (τα οποία έχετε μουλιάσει σε νερό για να μη καούν) ή αντίστοιχα μεταλλικά και περνάτε τα κομμάτια του χοιρινού, προσθέτοντας ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος φέτες κρεμμυδιού, πιπεριάς και ντομάτας.
Τοποθετείτε το/τα κοντοσούβλια σε γάστρα (ή ταψί που θα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για το ψήσιμο). Προσθέτετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και 3/4 ποτήρι νερό και τις πασπαλίζετε με 1-2 καλές πρέζες ρίγανη.
Καλύπτετε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1:30 λ. Αφαιρείτε το καπάκι της γάστρας (ή το αλουμινόχαρτο από το ταψί) και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ περίπου επιπλέον, μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανό το κοντοσούβλι και οι πατάτες, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά στο μισά του χρόνου.
Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μπορείτε να αλείψετε το κρέας 2-3 φορές με με λίγο ελαιόλαδο.
φωτο via ψητοπολείο ο Χρήστος
Πηγή: sintayes