Κοτοπουλο λεμονατο με ρυζι και πορτοκάλι στη γαστρα
Υλικά
1 κοτοπουλο
1 ποτηρι λαδι
1 πορτοκαλι (χυμο)
2 λεμονια (χυμο)
Ενα μειγμα μπαχαρικων που φτιαχνουμε σε μπωλ με:ριγανη,πιπερι,παπρικα γλυκια κ καπνιστη
Αλατι
2-3 κ.σ μουσταρδα
2 κουπες ρυζι για πιλαφι
Εκτέλεση
Στη γαστρα μας βαζουμε ριχνουμε λαδι πορτοκαλι λεμονι μουσταρδα,το μειγμα με τα μπαχαρικα ανακατευουμε με ενα πηρουνι καλα να γινει μια κρεμα,βαζουμε το κοτοπουλο μεσα και αλειφουμε σε αυτο ολο το μειγμα.Αλατιζουμε και κλεινουμε το καπακι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στη μεσαια σχαρα στους 200 βαθμους για 1 ωρα τουλαχιστον.
Μετα απο μια ωρα ανοιγουμε το καπακι γυριζουμε προσεκτικα το κοτοπουλο απο την αλλη πλευρα,προσθετουμε 2 κουπες ρυζι και 2-3 κουπες νερο,οσο να το σκεπαζει,λιγο αλατι και συνεχιζουμε το ψησιμο χωρις το καπακι μεχρι να βρασει το ρυζι για περιπου 20-30′ ακομα.
Αν χρειαστει κ εχει τελειωσει το νερο κ δεν ειναι ετοιμο το ρυζι, προσθετουμε λιγο ακομα νερο.
Αφου ετοιμαστει το φαγητο,κλεινουμε το καπακι και το αφηνουμε μεσα στο σβηστο φουρνο για 15′-30′ ωρα τραβηξει καλα.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια