Close

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, μουστάρδας και κάρυ

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, μουστάρδας και κάρυ

Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο πιάτο. Κοτόπουλο σε κρεμμώδη σάλτσα γιαουρτιού με μουστάρδα κάρυ και μυρωδικά. Συνοδέψτε το με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
800 γρ. στήθος ή πόδια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
6-7 κ.σ. αλεύρι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. [1 κεσεδάκι] γιαούρτι στραγγιστό
1 κοφτή κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγα φύλλα φρέσκο εστραγκόν
1 κοφτό κ.γ. τζίντζερ ή ξερός κόλιανδρος
100 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το τζίντζερ ή κόλιανδρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνετε στη άκρη.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Μπορείτε να το κόψετε σε μικρότερες μπουκίτσες αν το επιθυμείτε.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού για λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και γυαλίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε σε πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει και “θωρακισθεί”.
Ξαναβάζετε τα κρεμμύδια και το εστραγκόν στο τηγάνι και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτετε και 1 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, [*] αλατοπιπερώνετε τα κρεμμύδια και αφήνετε να σιγοβράσει το κοτόπουλο μέχρι να βράσει καλά αλλά όχι πολύ και χάσει τους χυμούς του.
Όταν είναι έτοιμο, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύετε ελαφρώς. Μόλις πάρει βράσει κατεβάζετε αμέσως το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

[*] Για περισσότερη γεύση μπορείτε στο ζεστό νερό να λιώσετε ένα κύβο κότας.

πηγη:https://www.sintayes.gr