ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ!
1 μεγαλο κουνελι
2 ποτηρια ασπρο κρασι
3 φυλλα δαφνης
ελαιολαδο
1κιλο πατατες
4 ψιλοκομμενες σκελιδες σκορδο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμεμο
1 ποτηρι ψιλοκομμενες ντοματες
ριγανη
μπαχαρι η κυμινο
αλατι
πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενω καλα το κουνελι, το κοβω σε μικρα κομματακια και το τοποθετω σε ενα βαθυ ταπερ!
Ανακατευω το κρασι, τα φυλλα δαφνης, το αλάτι και το πιπέρι και μαριναρω με το μειγμα το κουνελι, το οποίο αφηνω ολο το βραδι στο ψυγειο!
Ζεσταινω το ελαιολαδο σε ενα μεγαλο τηγανι και σοταρω το κουνελι!
Στη συνεχεια το τοποθετω στη γαστρα!
Προσθετω και το κρεμμυδι και τα σκορδα στο τηγανι και σοταρω, μεχρι να ροδισουν , ανακατευοντας συνεχως!
Συμπληρωνω την ψιλοκομμενη ντοματα, τη ριγανη, το μπαχαρι και τη μαριναδα!
Αλατοπιπερωνω και αφηνω τη σαλτσα να μαγειρευτει για 5 λεπτα 1
Καθαριζω ,κοβω και τοποθετω στη βαση της γαστρας τις πατατες!
Περιχυνω το κουνέλι με τη σάλτσα και σκεπαζω τη γάστρα!
Ψηνω στους 250 β μεχρι να ροδοκοκκινησει το φαγητο μας!
Δείτε εδώ πολλές συνταγές για κρεατικα
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη