ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ!
1 μεγαλο κουνελι
2 ποτηρια ασπρο κρασι
3 φυλλα δαφνης
ελαιολαδο
1κιλο πατατες
4 ψιλοκομμενες σκελιδες σκορδο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμεμο
1 ποτηρι ψιλοκομμενες ντοματες
ριγανη
μπαχαρι η κυμινο
αλατι
πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενω καλα το κουνελι, το κοβω σε μικρα κομματακια και το τοποθετω σε ενα βαθυ ταπερ!
Ανακατευω το κρασι, τα φυλλα δαφνης, το αλάτι και το πιπέρι και μαριναρω με το μειγμα το κουνελι, το οποίο αφηνω ολο το βραδι στο ψυγειο!
Ζεσταινω το ελαιολαδο σε ενα μεγαλο τηγανι και σοταρω το κουνελι!
Στη συνεχεια το τοποθετω στη γαστρα!
Προσθετω και το κρεμμυδι και τα σκορδα στο τηγανι και σοταρω, μεχρι να ροδισουν , ανακατευοντας συνεχως!
Συμπληρωνω την ψιλοκομμενη ντοματα, τη ριγανη, το μπαχαρι και τη μαριναδα!
Αλατοπιπερωνω και αφηνω τη σαλτσα να μαγειρευτει για 5 λεπτα 1
Καθαριζω ,κοβω και τοποθετω στη βαση της γαστρας τις πατατες!
Περιχυνω το κουνέλι με τη σάλτσα και σκεπαζω τη γάστρα!
Ψηνω στους 250 β μεχρι να ροδοκοκκινησει το φαγητο μας!
Δείτε εδώ πολλές συνταγές για κρεατικα
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες