Υπεροχο φαγακι μαμαδίστικο και πολύ πολύ νόστιμο! Ότι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι! Δείτε τη συνταγή και καλή απόλαυση!
- Μοσχάρι 1 κιλό στρογγυλό κομμένο σε μερίδες
- κρεμμυδι 2 τριμμένα στον τρίφτη
- σκορδο 2 σκελίδες τριμμένο στον τρίφτη
- ντοματα 3 ώριμες λιωμένες με το χέρι
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά σούπας
- ζαχαρη 1 κουτ γλυκού
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- κουρκουμας 1/2 κουτ γλυκού
- ελαιολαδο
- ταλιατελες 1 πακέτο
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζω το λάδι με στο κρεμμύδι το σκόρδο και το κρέας πλυμένο και στεγνό στην κατσαρόλα και σοτάρω αρκετά λεπτά να καφετίσει.
Αμέσως μετά προσθέτω τις ντομάτες ζουληγμένες με το χέρι τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι το πιπέρι τον κουρκουμά την ζάχαρη και ανακατεύω για λίγα λεπτά.
Εχω μπόλικο ζεστό νερό και το ρίχνω μέσα ..εγώ κάνω το παρακάτω και βγαίνει λιώμα το κρέας.
Προσθέτω ζεστό νερό σχεδόν μέχρι επάνω στην κατσαρόλα και το μαγειρεύω ,
Ώσπου να σωθεί το νερό έχει το κρέας γίνει λιώμα-ενδιάμεσα προσθέτω το αλάτι .
Εδώ όμως χρειάζεται μόλις σωθεί όλο το νερό και έχει δέσει η σάλτα του προσθέτουμε ξανά νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας .
Μόλις αρχίσει να βράζει έριξα μέσα τις ταλιατέλες και μαγείρεψα μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι ταλιατέλες αλλά και να μελώσει το λίγο ζουμάκι που θέλουμε να μείνει .
Εμάς μας αρέσουν μέσα οι ταλιατέλες μαζί με το κρέας να παίρνει την νοστιμιά .
Μπορείτε να τις βράσετε και χωριστά και να προσθέσετε από πάνω το κρέας .
Αλάτι πάντα στο τέλος να μην σφίξει το κρέας.
Σερβίρω με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη .