Υλικά και εκτέλεση
1 κιλό κιμά ανάμεικτος με ένα φλυτζ του καφέ ρύζι Καρολίνα, άνηθο, δυόσμο φρέσκο,1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο ,μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα -προαιρετικά- 1 αυγό αλάτι πιπέρι και λίγο λαδάκι.
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και τυλίγω στο ήδη βρασμένο λάχανο που έχω ξεχωρίσει, ήδη τα φύλλα.
Τα βάζω σε σειρά στην κατσαρόλα σκεπάζω μ ένα πιάτο προσθέτω 1 ποτήρι νερό και λίγο λάδι και μαγειρεύω περίπου 35 με 40 λεπτά.
Τους βγάζω προσεκτικά σε πιατέλα και σουρώνω το ζουμί που φροντίζω να έχει απομείνει προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα καίω λίγο βούτυρο με 3 κουταλιές αλεύρι και ρίχνω το ζουμί από το λάχανο που έχω κρατήσει μέχρι να πήξη λίγο συμπληρώνοντας και μισό χυμό από λεμόνι.
Σερβίρω στο πιάτο και περιχύνω την σάλτσα.
Aleka Anastasiadou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή