Το πιο λαχταριστό και αγαπημένο φαγητό των παιδιών!
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο τριμμένο
- μπαγιατικο ψωμι 4 φέτες μεγάλες μουσκεμένο και στυμμένο
- μπαχάρι 1/2 κ.γ σε σκόνη
- μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ κοφτό
- ελαιολαδο 2 κ.σ
- αυγα 2
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
Υλικά
- βουτυρο 4 κ.σ ή 1/4 φλ. λάδι για πιο ελαφριά γεύση
- αλευρι 3 κ.σ
- ζωμό 3 φλ βοδινού (αν έχετε σπιτικό ακόμα καλύτερα διαφορετικά διαλύω σε 3 φλ. καυτό νερό 1/2 κύβο βοδινού)
- κρέμα γάλακτος λάιτ 1 φλ
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
Συνταγή για κεφτεδάκια σουηδικά με άσπρη σάλτσα από κρέμα γάλακτος, αφράτα και ζουμερά. Εύκολα κεφτεδάκια από τη Σουηδία στο φούρνο, συνοδευόμενα με μοναδική άσπρη σάλτσα και μαϊντανό.
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τον κιμά και ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
Πλάθω μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Τα αραδιάζω στο ταψάκι του φούρνου με λαδόκολλα και τα ψήνω στο αερόθερμο μέχρι να ροδίσουν ( Δεν τα τηγανίζω όπως λέει η αυθεντική συνταγή). Ωστόσο ετοιμάζω τη σάλτσα.
Βάζω σε μία ρηχή κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και καβουρδίζω το αλεύρι. Προσθέτω τον καυτό ζωμό βοδινού και ανακατεύω με σύρμα.
Τέλος προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω τα καυτά κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και βράζω για 4 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα μου.
Τελειώνοντας πασπαλίζω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρω με βραστές πατάτες , σαλτσούλα και φρέσκο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou