Κοτόπουλο. Ένα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Ένα πουλερικό που μαγειρεύεται με δεκάδες παραλλαγές. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα με πιπεριά και κολοκυθάκι. Εύκολο στη παρασκευή του, εξαιρετικό στη γεύση του. Συνοδεύσετε το με μακαρόνια ή λιγκουίνι και απολαύστε το τέλειο οικογενειακό και όχι μόνο, γεύμα ή δείπνο.
- κοτόπουλο 1/2 κιλό φιλέτο μονό
- λιγκουινι 400 γρ. ζυμαρικό
- βουτυρο 3 κ.σ.
- κολοκυθάκια 1 ψιλοκομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης ΄2 ψιλοκομμένες
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- σκορδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
- κρεμα γαλακτος 1/3 φλ. τσαγιού
- παρμεζανα 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη
- αλατι
- πιπέρι
- τυρί τριμμένο
- μαιντανος Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ελαιολαδο
Υλικά
Υλικά συνταγής
2 μονά φιλέτα κοτόπουλου, 1/2 κιλό συνολικό βάρος
400 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνι ή σπαγγέτι
3 κ.σ. βούτυρο
1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 μέτρια ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι πιπέρι
τυρί τριμμένο και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, για πασπάλισμα
ελαιόλαδο για το ταψί και το ζυμαρικό
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το κοτόπουλο οριζόντια στη μέση για να έχετε 4 λεπτά φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές, τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα. Μη τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν τους ζωμούς τους.
Εν τω μεταξύ, βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά, το λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και το διατηρείτε ζεστό.
Μέχρι να γίνει το ζυμαρικό σας, ζεσταίνετε καλά, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και σοτάρετε τα κομματάκια τα κομματάκια κολοκυθιού, πιπεριών και κρεμμυδιού, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο και αλατοπίπερο, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και συνεχίζετε να σιγο-σοτάρετε τα λαχανικά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 20 λ περίπου για να καραμελώσουν.
Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύετε για 1/2 λ, προσθέτετε και τα στήθη κοτόπουλου και συνεχίζετε το σιγο-μαγείρεμα για 4 λ περίπου. Τα αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε το ζυμαρικό σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, τοποθετείτε από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλου και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ζυμαρικών. Τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρετε ζεστά.