Ένα λαχταριστό πιάτο που θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την απίστευτη γεύση του. Μια συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για κοτόπουλο με πατάτες σουφλέ, καλυμμένο με μπεσαμέλ και τυρί. Απλά δοκιμάστε στο οικογενειακό και το επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
Για τις πατάτες:
3 μέτριες πατάτες
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το κοτόπουλο:
1 στήθος κοτόπουλου συνολικό βάρος 500 γρ. περίπου, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά “κέρατο”, ψιλοκομμένη
2 κοφτές κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα (κατά προτίμηση τσίλι)
αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
6 κ.σ. αλεύρι
3 φλ. τσαγιού γάλα
αλάτι πιπέρι
120 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, για πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Σουφλέ με ψωμί του τοστ πατάτα μπέικον και τυρί!
Εκτέλεση συνταγής
Για τις πατάτες: Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες. Τις τοποθετείτε σε μέτριο πυρέξ τις πασπαλίζετε με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και τις περιχύνετε με το λάδι. Τις ανακατεύετε με τα χέρια σας και μετά τις στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν έλα ελαφρύ ροδοκόκκινο χρώμα. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη χωρίς να σβήσετε το φούρνο.
Για το κοτόπουλο: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το κοτόπουλο. Σε μεγάλη φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 λ να βγάλει το άρωμά του.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου ανακατεύετε, ρίχνετε και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνετε το πελτέ ντομάτας, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε για 2-3 λ και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Δείτε ακομα Εύκολο σουφλέ πατάτας με αλλαντικά μανιτάρια και τυρί που θα σας ξετρελάνει!!
Για τη μπεσαμέλ: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε δυνατά με σύρμα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το γάλα στην αρχή λίγο τη φορά ανακατεύοντας διαρκώς ζωηρά να απορροφηθεί το μείγμα αλευριού-βουτύρου χωρίς να σβολιάσει.
Στη συνέχεια ρίχνετε όλο το υπόλοιπο γάλα με μια κίνηση και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και την αποσύρετε από τη φωτιά (Σημείωση: Για πιο σφιχτή μπεσαμέλ προσθέστε μόλις χλιαρίνει 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο).
Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Ρίχνετε το μείγμα κοτόπουλου πάνω από τις πατάτες και το στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω ρίχνετε τη μπεσαμέλ, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη πασπαλίζετε με το τριμμένο τσένταρ. Το ψήνετε στο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους