ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΠΛΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Ενα αγαπημενο φαγητο της οικογενειας μου,που ειμαι σιγουρη οτι θα το αγαπησετε και εσεις!
Υλικα
3 λαβρακια καθαρισμενα
10 μικρες πατατες ολοκληρες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
3 μεγαλα κρεμμυδια κομμενα σε ροδελες
αλάτι
πιπέρι
ριγανη
2 λεμονια κομμένα σε φετες
1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
1 φλυτζανι λευκο κρασι
ελαιόλαδο
σκορδο και αμπελοφυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαινω το φούρνο στους 200 β
Καθαριζω τις πατατες!.
Κοβω τη ντομάτα , το κρεμμύδι και το λεμονι σε ροδελες !
Αλατοπιπερωνω ολα τα υλικα, βαζω ελαιολαδο σκορδο ,ριγανη και ανακατευω!
Τοποθετω ολα τα υλικα στον πατο της γαστρας!
Κοβω τις ουρες και τα κεφαλια απο τα ψαρια!
Αλατοπιπερωνω ,βαζω λιγο σκορδακι κρεμμυδι και μαιντανο μεσα στην κοιλια του ψαριου!
Τα τυλιγω με τα αμπελοφυλλα και τα τοποθετω επανω στα υλικα που εβαλα στον πατο της γαστρας!
Βαζω σε καθε ψαρι τις ροδελες λεμονιου και τα κεφαλια στην ακρη σε καθε ψαρι!
Ριχνω το κρασί, το λάδι και τα μπαχαρικά.
Ψηνω στο φουρνο στους 200 β περιπου μια ωρα !
Μπορειτε να το κανετε με οποιο ψαρι εχετε!
Τα αμπελοφυλλα δινουν μια απιστευτη γευση στο ψαρι μας!
Δείτε και εδώ όλες τις συνταγές μας
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα