Close

Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά

Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά

Μια πολύ εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα εδώ) για ένα πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και αρωματικά στο φούρνο. Μια γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο πικάντικο πιάτο.

Υλικά συνταγής
4 στήθη κοτόπουλου με τη πέτσα τους
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένο + 4 κλωναράκια θυμαριού
αλάτι πιπέρι
3-4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες (προαιρετικά)

Δείτε ακομα Εύκολη, οικονομική συνταγη για κοτόπουλο μουσταρδάτο σε 5’!
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ 20×30 εκ.περίπου, με τη πέτσα προς τα επάνω. Κόβετε τα λεμόνια κατά μήκος σε 6-8 φέτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στο κοτόπουλο και στη βάση του πυρέξ. Αφήνετε το πυρέξ με το κοτόπουλο στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κρασί και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το ζεστό μείγμα τα στήθη κοτόπουλο. Φροντίζετε να αλειφτούν καλά τα στήθη με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε στήθος από 1 κλωναράκι θυμάρι.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο. Μεταφέρετε τα στήθη σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε για 3-5 λ να σταθούν. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και σερβίρετε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Δειτε ακομα 5 easy πιάτα με ρύζι και κοτόπουλο για φοιτητές και όχι μόνο
Προαιρετικά αν βάλετε και πατάτες θα τις βάλετε πρώτα στο πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο, (προαιρετικά τις αλείφετε με ½ κ.σ. μουστάρδα), ρίχνετε αλατοπίπερο, 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας τις ψήνετε για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες το κοτόπουλο, το περιχύνετε με το μείγμα που αναφέρεται στη παράγραφο 3 και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-40 λ.
Μαζί με το κοτόπουλο βγάζετε και τις πατάτες, με τρυπητή κουτάλα, από το ταψί να “σταθούν” και μετά τις περιχύνετε μαζί με το κοτόπουλο με τη σάλτσα του ταψιού.

Πηγή: sintayes.gr