Close

Κόβει τα μακαρόνια με τυρί με ένα μαχαίρι και δημιουργεί υπέροχο πιατα

Κόβει τα μακαρόνια με τυρί με ένα μαχαίρι και δημιουργεί υπέροχο πιατα

Υπάρχει τρόπος για να κάνετε τα μακαρόνια με τυρί ακόμα πιο εθιστικά; Μετατρέποντάς τα σε αυτές τις απίστευτες τραγανές μπουκίτσες!Η απόλυτη finger food απόλαυση  με εγγυημένη επιτυχία Μια συμβουλή; Κάντε  μεγάλες παρτίδες – επειδή αυτά τα σνακ δεν θα διαρκέσουν για πολύ!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

– αλάτι
– 1 κιλό μακαρόνια  
– 5 κουταλιές της σούπας  βούτυρο
– 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση αλεύρι
– 4 φλιτζάνια γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
– 3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
– 4 3/4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ 
– λάδι  για το τηγάνισμα
– 4 μεγάλα αυγά
– 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente.2. Σε κατσαρόλα, λιώστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μείγμα να γίνει χρυσό  περίπου 4 λεπτά. Χτυπώντας ελαφρά συνεχώς, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα.  Ανακατεύουμε συνεχώς  μέχρι να βράσει, περίπου 7 λεπτά.Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε ήπια, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει η σάλτσα, 10 έως 12 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο  βούτυρο,το αλάτι και το τυρί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.Προσθέστε τα μακαρόνια  και ανακατέψτε για να αναμειχθούν.3. Περνάτε ελαφρά με λάδι ένα ταψί. Απλώστε τα μακαρόνια ομοιόμορφα. Καλύψτε με μεμβράνη και καταψύξτε  τουλάχιστον 8 ώρες.
4. Ανατρέψτε τα μακαρόνια σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρέστε την μεμβράνη. Κόψτε σε τετράγωνα κομματάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

5. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα ρηχό πιάτο. Ανακατεύουμε την φρυγανιά και το πιπέρι καγιέν σε ένα άλλο ρηχό πιάτο, και αλατίζουμε. Πανάρετε τα  μακαρόνια, λίγα λίγα, στα αυγά,  στραγγίστε σε πιάτο, στη συνέχεια κυλήστε το μείγμα στην φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί εντελώς. 

6. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Τηγανίζετε γυρίζοντας περιστασιακά, έως ότου όλες οι πλευρές να είναι τραγανές και να ροδίσουν, 5 έως 7 λεπτά συνολικά. Μεταφέρετε σε έναν δίσκο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και αφήστε να κρυώσουν ελαφρά. Σερβίρετε ζεστό.

Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές πατήστε εδώ