Close

Μακαρονότουρτα απο τη Ρούλα Γιαννιώτη

Μακαρονότουρτα απο τη Ρούλα Γιαννιώτη

‘’ΜΑΚΑΡΟΝΟΤΟΥΡΤΑ’’ !!!
Πως με ένα διαφορετικό στήσιμο μπορούμε να μετατρέψουμε ένα καθημερινό φαγητό κατάλληλο για επίσημο δείπνο !
Υλικά :
– 1 πακέτο (500γραμ.) μακαρόνια Νο2 για παστίτσιο
– 150 γραμ. τυρί Γκούντα τριμμένο
– 150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
– 6 φέτες ζαμπόν (ζητήστε να σας τις κόψουν λίγο πιο χοντρές)
– 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες (120 γραμ)
– 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά)
– 80 γραμ. τυρί κρέμα
– 4 αυγά
– 250 γραμ. γάλα πλήρες
– αλάτι, πιπέρι
– λίγο βούτυρο, λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση :
– Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια ολόκληρα (χωρίς να τα σπάσουμε) και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
– Σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
– Κόβουμε το ζαμπόν και το κρεμμύδι σε κύβους.
– Παίρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα διαμέτρου 26 εκατ. , τη βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και στη συνέχεια την ντύνουμε με αλουμινόχαρτο όπως φαίνεται στην εικόνα Νο.3 (αυτό το κάνουμε για να μην ξεχειλίσει το μείγμα με τα αυγά που θα προσθέσουμε παρακάτω).
– Παίρνουμε τώρα λίγα από τα μακαρόνια και τα στρώνουμε κυκλικά μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος (εικόνα Νο.4) και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε περίπου στη μέση της φόρμας.
– Βάζουμε μια στρώση ζαμπόν, μία κρεμμύδι (αν δεν μας αρέσει το παραλείπουμε), μια μανιτάρια και μία τυριά (κρατάμε λίγο τυράκι στην άκρη για την επιφάνεια) και αφήνουμε 1 εκατοστό περιμετρικά χωρίς γέμιση.
– Τοποθετούμε από πάνω, με τον ίδιο κυκλικό τρόπο, τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
– Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το μίξερ το γάλα με τα αυγά, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα την ‘’τούρτα’’ μας.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
– Αν χρειαστεί καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο να μην ‘’αρπάξει’’ η επιφάνεια.

toyrta

toyrta1 toyrta2 toyrta3 toyrta4 makaronotoyrta1

 

Τη Ρουλά θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook συνταγομπερδέματα της Ρούλας